Actualiteiten mei 2024

  • De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk

    17 mei 2024

    Henny van Rij zet zich in als energiecoach voor Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Hij helpt inwoners met praktische tips en adviezen om energie te besparen en duurzaam te wonen. Duurzaam wonen is ook wonen in een gezond klimaat. Daarvoor is de CO2 meter hét hulpmiddel wat veel inzicht geeft. Henny deelt een verhaal uit de praktijk.

  • Steenwijkerland biedt maatwerk voor inzameling oud papier

    14 mei 2024

    De gemeente Steenwijkerland is met alle papierinzamelende organisaties in de gemeente in overleg gegaan over de wijze van inzameling van oud papier en de invoering van de blauwe minicontainer. Wethouder Marcel Scheringa: ‘We hebben met alle organisaties gesproken. Die gesprekken waren erg waardevol voor ons. We hebben nu een duidelijk beeld van de situatie per inzamelaar en hebben met de organisaties goede afspraken gemaakt over het vervolg.’ Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor de financiële middelen beschikbaar te stellen.

  • Gewijzigde afvalinzameling tweede pinksterdag

    14 mei 2024

    Op tweede pinksterdag (maandag 20 mei) wordt geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • De gebiedsteams van Steenwijkerland

    14 mei 2024

    Heeft u ideeën voor uw buurt of vragen over uw woonomgeving? Dan kunt u bij uw gebiedsteam terecht. Daarin zitten mensen van de gemeente, de woningcorporaties, Sociaal Werk De Kop en de politie. Op een vaste dag in de maand zijn zij op een locatie bij u in de buurt. U kunt dan zonder afspraak even binnenlopen.

  • Helpt u mee op het stembureau?

    14 mei 2024

    Op 6 juni 2024 is in Nederland de Verkiezing Europees Parlement. Op dit moment zijn we al druk bezig met de voorbereidingen daarvoor. Een van de dingen die we moeten regelen is dat er voldoende stembureauleden en tellers zijn. Iets voor u? Vrijwilligers krijgen een vergoeding van € 150,-.

  • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis

    14 mei 2024

    Op maandag 20 mei is het gemeentehuis gesloten (tweede pinksterdag).

  • IceBear moet verontreinigde grond saneren

    14 mei 2024

    Het college van B&W wil dat IceBear de verontreinigde grond op het terrein van het bedrijf gaat saneren. Dat besluit heeft het college genomen op het handhavingsverzoek dat de stichting Natuurbehoud Steenwijkerland heeft ingediend. IceBear heeft inmiddels een stappenplan gemaakt. Daarin staat wat nodig is om te komen tot een plan van aanpak voor de sanering. Dat plan van aanpak moet er uiterlijk 11 november 2024 liggen. Het college wil dat IceBear uiterlijk voor 1 juli 2025 met de sanering begint.

  • Steenwijkerlands Actieplan Werk(t) levert concrete resultaten op

    08 mei 2024

    De start van de Regionale Praktijk Academie, het initiatief ‘samen in nood’, ruim 165 inwoners/werknemers die vanuit Groei Vooruit en Upgrade Jezelf subsidie kregen voor her- en bijscholing, de oprichting van een netwerk van toonaangevende bedrijven om internationaal toptalent aan te trekken. Enkele voorbeelden van wat het Steenwijkerlandse Actieplan Werk(t) de afgelopen jaren heeft opgeleverd. ‘Mooi om te kunnen constateren dat deze innovatieve aanpak zo succesvol is gebleken’, aldus een meer dan tevreden wethouder Bram Harmsma. Voor het actieplan in zijn geheel en een aantal concrete projecten is ook binnen de regio interesse. ‘Een fantastisch vervolg en daar pakken we op door. Want een stevige regionale basis biedt ook lokale kansen.’

  • Uitnodiging inloopbijeenkomst: parkeren in Giethoorn

    08 mei 2024

    Op maandag 13 mei 2024 organiseren we een inloopbijeenkomst over parkeren in Giethoorn. We praten u graag bij over het plan ‘Totaalaanpak Parkeren Giethoorn’.

  • NK Tegelwippen 2024: doet u mee?

    08 mei 2024

    De gemeente Steenwijkerland gaat voor groen en klimaatbestendig. Daarom doen we mee met het NK Tegelwippen en gaan we de strijd aan met de gemeenten Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe.

  • Militaire oefeningen

    08 mei 2024

    Defensie houdt op 13, 14 en 15 mei een militaire oefening in het gebied tussen de plaatsen Meppel, Heerenveen, Drachten en Beilen.

  • Roadshow: bescherm uw bedrijf tegen cybercrime!

    08 mei 2024

    Van 13 tot en met 16 mei organiseren de gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland een roadshow rondom het thema cybercrime/digitale weerbaarheid op verschillende locaties in Steenwijkerland. Dit om alle ondernemers bewust te maken van de risico’s van cybercrime en hen hiertegen te wapenen.

  • De gebiedsteams van Steenwijkerland

    08 mei 2024

    Heeft u ideeën voor uw buurt of vragen over uw woonomgeving? Dan kunt u bij uw gebiedsteam terecht. Daarin zitten mensen van de gemeente, de woningcorporaties, Sociaal Werk De Kop en de politie. Op een vaste dag in de maand zijn zij op een locatie bij u in de buurt. U kunt dan zonder afspraak even binnenlopen.

  • Uitnodiging: Vrijwilligers congres

    07 mei 2024

    Maandag 27 mei 2024 is het vrijwilligerscongres in Vollenhove.

  • Save the date!

    08 mei 2024

    Werken bij de gemeente Steenwijkerland. Iets voor jou? Wil je weten hoe het is om bij ons te werken of welke mogelijkheden er voor jou zijn? Noteer vrijdag 14 juni dan alvast in jouw agenda. Je bent dan tussen 15.30 uur en 18.30 uur van harte welkom in het gemeentehuis aan de Vendelweg 1 in Steenwijk!

  • Plan voor gezamenlijke huisvesting basisscholen in Vollenhove

    02 mei 2024

    De schoolbesturen van de St. Martinusschool en de Voorpoort in Vollenhove hebben aangegeven kansen te zien in gezamenlijke nieuwbouw. Daarbij zouden beide scholen onder één dak komen. De plannen zijn in lijn met de gemeentelijke visie op onderwijshuisvesting. ‘Als nieuwbouw nodig is, en dat is voor de St. Martinusschool het geval, dan kijken we altijd naar mogelijkheden voor gezamenlijke huisvesting. Die kans doet zich nu voor met basisschool de Voorpoort. Bovendien kunnen we het meteen ook combineren met kinderopvang in hetzelfde gebouw’, licht wethouder Trijn Jongman toe. Het college gaat de plannen voorleggen aan de gemeenteraad.