Plan voor het centrum van Steenwijk

Hoe zorgen we ervoor, dat het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker wordt? Met die vraag zijn winkeliers en bewoners van de binnenstad samen met de gemeente aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot een gezamenlijk plan. Onderdeel daarvan is de herinrichting van de Markt. Denk en praat met ons mee!

Centrum Steenwijk, samen maken we het mooier!

Start werkzaamheden in binnenstad nog niet bekend
Start werkzaamheden in binnenstad Steenwijk uitgesteld
Volop ideeën voor Markt in Steenwijk
Meedenken over de herinrichting van de Markt in Steenwijk

Samen werken aan een aantrekkelijk centrum

Stichting Vestingstad, de bewonersvereniging van de binnenstad en de gemeente hebben samen een plan gemaakt voor de binnenstad van Steenwijk. Het plan is de basis voor concrete acties om het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker te maken voor inwoners, bezoekers én toeristen. De komende jaren gaan we daar met elkaar aan werken.

De herinrichting van de Markt

Een van de onderdelen van het gezamenlijke plan is de herinrichting van de Markt. Hoe zou die eruit moeten zien? Hoe zorgen we ervoor dat de Markt de huiskamer van de stad is? We hebben een aantal uitgangspunten op papier gezet. En, er liggen al wat suggesties. Maar er zijn vast meer ideeën. Laat het ons weten. Vul het reactieformulier in!

Samen maken we het veiliger

Vanaf 16 januari 2017 is er werk in uitvoering in de binnenstad van Steenwijk. Op het programma staat het stroever maken van het straatwerk. In het voorjaar van 2015 is de methode om de steentjes minder glad te maken al op een klein oppervlakte getest. De proef was een succes. En daarom wordt nu ook de rest aangepakt. In de nieuwsbrief hebben we alle informatie over de werkzaamheden op een rij gezet.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt mailen naar centrumsteenwijk@steenwijkerland.nl of bellen met projectleider René Sturre, via telefoonnummer 14 0521.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan het straatwerk in de binnenstad? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer.

Zie ook