Nieuws

 • Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018 23 maart 2018

  De totale opkomst van deze gemeenteraadsverkiezingen was 59,17%. De voorgaande gemeenteraadsverkiezingen was dit 57,6%.

 • Uitnodiging voor inloopavonden over de Markt in Steenwijk 20 maart 2018

  Op maandag 26 en woensdag 28 maart organiseren we in de Heren van de Rechter (Markt 72) twee inloopavonden om de plannen voor de Markt in Steenwijk aan u te laten zien. In elke hoek van de zaal presenteren we een onderdeel van het plan (o.a. de fontein, verlichting, bomen, zitbanken en uiteraard de planning van de werkzaamheden). We geven een toelichting en u kunt bij ons terecht met vragen.

 • Zaterdag 24 maart Landelijke Opschoondag 15 maart 2018

  Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

 • Informatiebijeenkomst voor startende ondernemers 28 februari 2018

  Op donderdag 8 maart organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland een bijeenkomst speciaal voor iedereen die erover denkt een onderneming te starten of net begonnen is met een bedrijf. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 6 maart 2018.

 • We ruimen De Wieden op! 28 februari 2018

  Een grote schoonmaak voordat het voorjaar losbreekt. Op 24 maart doen we dat in De Wieden, zodat we straks heerlijk kunnen genieten in de natuur. Gemeente Steenwijkerland, ROVA en Natuurmonumenten doen ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag. Tijdens de actie Mooi Schoon ruimen we het zwerfvuil in en rondom het vaarwater van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen op. En daarbij kunnen we alle hulp gebruiken!

 • Waarschuwing voor kwaliteit ijs in Steenwijkerland 01 maart 2018

  Gemeente, politie, hulpdiensten en KNSB waarschuwen voor de kwaliteit van het natuurijs in de gemeente Steenwijkerland. Gebleken is, dat de ijsdikte op veel plaatsen te dun is. Ook is er op tal van plekken nog open water aanwezig. De aangroei van ijs is de gehele week naar verwachting te weinig om veilig te kunnen schaatsen op vaarten, plassen of meren in Steenwijkerland.

 • Voortvarende start Energie Coöperatie Oldemarkt wordt door gemeente Steenwijkerland beloond met startkapitaal 23 februari 2018