Nieuws

 • Veilig zwemmen in natuurwater 20 juli 2018

  Onze regio is zeer waterrijk en er zijn veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen wordt de waterkwaliteit van de officieel aangewezen zwemplekken (zie www.zwemwater.nl) regelmatig onderzocht.

 • Bijdrage voor verplicht eigen risico zorgverzekering 2017 20 juli 2018

  Heeft u een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en bent u inwoner van Steenwijkerland? Dan kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage voor het verplichte eigen risico die u voor uw zorgverzekering in 2017 heeft betaald.

 • Persoonlijke begeleiding voor startende ondernemer 20 juli 2018

  Vanaf september 2018 kunnen startende ondernemers in Steenwijkerland in aanmerking komen voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. De gemeente Steenwijkerland heeft hierover onlangs met deze landelijke stichting afspraken gemaakt. Wethouder Bram Harmsma: ‘We investeren in een gezond ondernemersklimaat en willen onze ondernemers zo goed mogelijk faciliteren. De adviseurs van het Ondernemersklankbord zijn oud-ondernemers die veel kennis en jarenlange ervaring met zich meebrengen. Daar kunnen andere, met name startende ondernemers hun voordeel mee doen. Zij krijgen een half jaar lang in meerdere sessies op maat gesneden advies.’

 • Last van rioollucht? 20 juli 2018

  Meestal staat er in een straatkolk (het putje in de straat) een laagje water. Dat water zorgt ervoor, dat u geen rioollucht ruikt. Nu het een tijdje niet geregend heeft, staat er geen water in het putje. Hierdoor kan er lucht uit het riool ontsnappen. En dat ruikt niet altijd even lekker. Heeft u last van rioollucht? Dan kunt u dat eenvoudig oplossen door een emmer water in het putje te gooien.

 • College Steenwijkerland reageert op besluit gaswinning Eesveen 18 juli 2018

  Het college van B&W heeft teleurgesteld gereageerd op het proces rondom de gaswinning in Eesveen. Wethouder Oene Akkerman: ‘Het bevreemdt ons dat ervoor gekozen is om midden in de vakantieperiode zo’n belangrijk besluit ter inzage te leggen. We hebben destijds in onze zienswijze expliciet aandacht gevraagd voor een zorgvuldige communicatie naar onze inwoners. Deze timing vinden we dan ook niet handig. We laten de minister van Economische Zaken en Klimaat dat ook per brief weten. Daarnaast gaan we, zoals dat heet, pro forma beroep aantekenen.’

 • Tips om nare geurtjes en ongedierte in de gft-container te voorkomen 18 juli 2018

  Een flink deel van ons afval thuis bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Denk hierbij aan koffieprut, oud brood of snijresten van eten, zoals aardappelschillen en stronken van bijvoorbeeld bloemkool. Maar ook botjes en overgebleven gekookte groenten mogen in de gft-container.

 • Veel belangstelling voor energiescan. U ook? 18 juli 2018
 • Verkeerstellingen Giethoorn 18 juli 2018
 • Inloopavond over herinrichting Markt 17 juli 2018
 • Steenwijkerland wil pilot uitbreiding maaibeleid waterplanten 10 juli 2018