Nieuws

 • In Steenwijkerland krijgt elk kind een kansrijke start 14 mei 2019

  Vanaf 1 juli start het programma Voorzorg in Steenwijkerland waarbij kwetsbare zwangere vrouwen intensieve begeleiding krijgen van een verpleegkundige bij het geboorteproces en de opvoeding van hun kind. Het doel hiervan is om de gezondheid en de ontwikkeling van het kind te verbeteren. Hiervoor slaat wethouder Trijn Jongman de handen inéén met de verloskundepraktijken, jeugdgezondheidszorg en de jeugdhulp om alle kinderen in Steenwijkerland een goede start te bieden. Binnen het programma krijgen kwetsbare zwangere vrouwen extra begeleiding via 60 huisbezoeken tijdens de prenatale fase tot de kinderleeftijd van 18 maanden.

 • Gewijzigde afvalinzameling met Pinksteren 14 mei 2019

  Op tweede pinksterdag (maandag 10 juni 2019) wordt geen afval ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Gaat u mee op proefreis? 14 mei 2019

  Op dinsdag 28 mei 2019 kunnen senioren onder begeleiding van OV-ambassadeurs tijdens een proefreis oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt.

 • MijnOverheid Berichtenbox 13 mei 2019

  Wilt u post van de gemeente digitaal ontvangen? Dat kan via MijnOverheid. De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke brievenbus voor post van de overheid. Binnenkort kunt u ervoor kiezen om berichten over het verlopen van uw identiteitskaart en paspoort via MijnOverheid te ontvangen. Ook andere overheidsbedrijven zoals het RDW, Kadaster, UWV sturen post digitaal via MijnOverheid.

 • Vernieuwde Arembergerweg weer open 01 mei 2019

  De Arembergerweg bij Belt-Schutsloot is weer open voor het verkeer. De afgelopen weken was de weg afgesloten voor een grondige renovatie. Die werkzaamheden zijn nu afgerond. ‘De weg ligt er weer piekfijn bij’, constateert een tevreden wethouder Marcel Scheringa. ‘De afgelopen weken is er hard gewerkt om alles voor 1 mei in orde te maken en dat is gelukt.’ Tijdens het Paasweekeinde konden fietsers en voetgangers al tijdelijk een voorproefje nemen op het compleet vernieuwde wegdek. Vanaf nu is de weg weer voor alle verkeer toegankelijk.

 • Hoe moet onze UIT-agenda eruit zien? Praat en denk mee op 23 mei! 07 mei 2019

  Hoe moet onze UIT-agenda eruit zien? Die vraag willen we voorleggen aan iedereen die cultuur een warm hart toedraagt. Daarom organiseren we op 23 mei een interactieve avond om het er met elkaar over te hebben. U kunt zich via deze pagina digitaal aanmelden. We zien u graag!