Nieuws RSS icoon

 • Subsidieregeling authentieke houten punters

  03 december 2020

  De houten punter was vroeger een belangrijk vervoermiddelen in grachten, kanalen en meren. Hij was voor het dagelijks leven onmisbaar en veel inwoners hadden er een. De punter hoort bij de Weerribben-Wieden. We zien de laatste jaren dat de authentieke houten punter uit beeld verdwijnt. Toeristen die ons gebied bezoeken komen de punter nauwelijks meer tegen. Er zijn nog 2 punterwerven in Giethoorn die het ambacht beoefenen om de boten te bouwen, maar deze kennis dreigt te verdwijnen. Dat willen we niet. Daarom heeft Steenwijkerland vanaf 1 december 2020 een subsidie in het leven geroepen zodat er weer meer houten punters worden gebouwd.

 • Nieuwe peiling Steenwijkerland over veranderingen in coronatijd

  03 december 2020

  Sinds 2018 hebben we een digitaal inwonerspanel. Daarin kunt u meedenken over onderwerpen die u aangaan. We vinden het belangrijk om te weten wat u van die onderwerpen vindt. Deze keer is het onderwerp veranderingen in coronatijd.

 • Terugkijken online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

  02 december 2020

  Het is herfst en de winter staat voor de deur. De verwarming slaat elke dag weer aan. Een ideaal moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe kunt u dat slim en betaalbaar aanpakken? Op dinsdag 8 september organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ een online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ Kijk deze bijeenkomst terug om meer te horen over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen.

 • Burgemeester brengt tekeningen naar Sinterklaas

  02 december 2020

  Burgemeester Rob Bats heeft alle tekeningen die door kinderen uit Steenwijkerland zijn gemaakt verzameld en brengt ze naar Sinterklaas. In het landelijk Sinterklaasjournaal vroegen alle burgemeesters uit Nederland aan de kinderen in hun gemeente om tekeningen op te sturen voor Sinterklaas.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 14 december

  01 december 2020

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden een luisterend oor en staan u graag telefonisch te woord (vanwege het coronavirus is het helaas nog niet mogelijk om langs te komen).

 • Brug de Wulpen over Steenwijker Aa afgesloten

  01 december 2020

  Vanaf maandag 30 november is de brug De Wulpen over de Steenwijker Aa afgesloten voor al het verkeer uitgezonderd (brom)fietsers. Tijdens de algehele inspectie van 347 gemeentelijke kunstwerken (bruggen etc.), bleek dat alleen deze brug ernstige mankementen vertoonde waardoor de veiligheid in het geding kwam. Met name de onderzijde van de brug is in zo’n slechte staat, dat de draagkracht van de brug niet meer gegarandeerd kan worden. Daardoor is hij onvoldoende veilig voor (zwaar) verkeer.

 • Risico op bezwijken muur Welkooppand

  30 november 2020