Nieuws

RSS icoon
 • Evaluatie vaar- en verhuurbeleid

  17 september 2021

  Op 15 december 2020 stelde de gemeenteraad het nieuwe vaar- en verhuurbeleid vast. We spraken af om na het eerste vaarseizoen terug te kijken op de uitvoering. Dit noemen we de evaluatie. De evaluatie bestaat uit vragenlijsten en gesprekken met inwoners en ondernemers.

 • Gemeentelijke dienstverlening scoort ruime voldoende

  17 september 2021

  Inwoners van Steenwijkerland geven – met gemiddeld een 7,9 – hoge rapportcijfers voor de gemeentelijke dienstverlening. Dat blijkt uit het overzicht ‘Dienstverlening in cijfers’ dat het college van B&W over het eerste half jaar van 2021 aan de gemeenteraad presenteert.

 • Nieuw beheerplan voor havens in Steenwijkerland

  14 september 2021

  De 10 havens in Steenwijkerland, die in eigendom zijn van de gemeente, krijgen structureel onderhoud. Dat staat verwoord in het Beheerplan Havens 2022-2027 dat het college heeft laten opstellen en binnenkort ter besluitvorming voorlegt aan de raad.

 • Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

  14 september 2021

  Woont u in de gemeente Steenwijkerland en wilt u ook graag een tuin met meer kleur en meer leven?
  Geef u dan op voor de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ op 17 september, 27 september of 11 oktober 2021 van IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie.

 • Veilig buitengebied

  14 september 2021

  Het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland kent veel kwaliteiten en biedt volop mogelijkheden om te wonen, te werken en te recreëren. Helaas zien ook criminelen in toenemende mate mogelijkheden in het buitengebied. Zo zijn ze vaak geïnteresseerd in leegstaande panden en schuren waarin ze bijvoorbeeld drugs kunnen kweken of produceren.

 • Online informatiebijeenkomst Energieneutraal Verbouwen

  14 september 2021

  Op 20 september of 7 oktober 2021 kunt u als huiseigenaar gratis deelnemen aan de online bijeenkomst Energieneutraal Verbouwen. Heeft u verbouwplannen of wilt u aan de slag met het energieneutraal maken van uw woning? Dan is deze online bijeenkomst echt iets voor u.

 • Ervaar het openbaar vervoer!

  07 september 2021