Nieuws

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Julia Lenstra 28 mei 2018

  Op zaterdag 26 mei 2018, na afloop van de cabaretvoorstelling van ‘Twee recht twee averecht’, heeft burgemeester Rob Bats in De Meenthe in Steenwijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Julia Lenstra-Berkhof (67) uit Willemsoord. Zij nam afscheid van het cabaret. Mevrouw Lenstra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Bertus Doosje 25 mei 2018

  Op donderdag 24 mei 2018 om 20.00 uur heeft burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Bertus Doosje (75) uit Wanneperveen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld tijdens de jaarvergadering van de Onderlinge BrandverzekeringMaatschappij (OBM) Wanneperveen.

 • Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport 23 mei 2018

  Informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen. De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een representatief vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren.

 • Vergoedingen minimabeleid 23 mei 2018

  Bent u inwoner van de gemeente Steenwijkerland en heeft u een laag inkomen? Maak dan gebruik van de regelingen uit het minimabeleid.

 • Coalitiepartijen Steenwijkerland op hoofdlijnen akkoord 02 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een coalitieakkoord. Ook de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college van B&W is bekend. Dit maakt formateur Martin Knol namens de partijen bekend.