Speciale actie voor biodiversiteit in de landbouw

Bloeiende akkerranden die bijdragen aan biodiversiteit in de landbouw. Wethouder Marcel Scheringa gaf op donderdag 12 maart 2020 samen met Sander Pereboom van LTO Steenwijkerland het startschot voor een actie die dat tot doel heeft. Boeren in Steenwijkerland krijgen daarbij 50% korting op zonnebloemen of een bloemenmengsel die aan de akkerranden ingezaaid kunnen worden. Wethouder Marcel Scheringa is blij met de actie: ‘Het ziet er niet alleen mooi uit, het is vooral goed voor de natuur. Insecten en wilde bijen houden ervan. En die hebben we hard nodig voor onze gewassen.’ De actie is een initiatief van LTO Steenwijkerland, VisscherHolland, Imkerij van Beek en de gemeente.

 Alle boeren in Steenwijkerland krijgen binnenkort een actiekaart in de brievenbus. Daarmee kunnen ze bij VisscherHolland tegen 50% korting zonnebloemen of een kleurrijk bloemenmengsel ophalen. Van elke soort is 500 kilo beschikbaar, goed voor zo’n 48 hectare. Sander Pereboom van LTO Steenwijkerland: ‘Ook in onze sector zijn we ons bewust van het belang van biodiversiteit en kijken we hoe we die kunnen versterken. Mooi om te zien is dat veel boeren daar al op een goede manier mee bezig zijn. Deze actie is daar een prima aanvulling op.’

De actie is – zolang de voorraad strekt – geldig tot 4 april 2020. De af te halen hoeveelheid wordt afgestemd op wat nodig is. Daarbij wordt de 50% korting direct verrekend.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel dan met Henrie Mulder van de gemeente Steenwijkerland via telefoonnummer 14 0521 of mail naar henrie.mulder@steenwijkerland.nl
 


Wethouder Marcel Scheringa en Sander Pereboom van LTO Steenwijkerland overhandigen in het bijzijn van Anton Dedden van VisscherHolland een actiekaart aan de heer Ter Schure, de eerste deelnemer aan de actie.