NK-tegelwippen 2023

Het is weer tijd voor het NK-tegelwippen. Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 gaan we de strijd aan met andere gemeenten. Doel: Zoveel mogelijk (tuin)tegels vervangen door groen! In onze regio nemen we het direct op tegen verschillende gemeenten. Doet u ook mee?

Tegel eruit, groen erin 

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. De regenbuien worden steeds heftiger en de zomers worden warmer. Daarom is het belangrijk dat regenwater makkelijker weg kan zakken in de bodem en het riool niet overstroomt. Door tegels te ‘wippen’ en er groen voor terug te plaatsen, helpt u mee om onze leefomgeving te verbeteren. Meer planten en bomen zorgen ook voor meer schaduw en koelte op warme dagen. Dus: tegel eruit, groen erin!

Doe mee!

Vanaf 21 maart 2023 kunt u de tegels die u verwijdert aanmelden. Hoe meer tegels eruit, hoe hoger de score! Dit jaar strijden we tegen de gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Westerveld. Doet u ook mee?

Wilt u inspiratie opdoen? 

Beluister onze podcast. Of neem voor meer tips, over hoe u uw tuin groener kunt maken of wat u met de tegels kunt doen, een kijkje op de website van NK tegelwippen of Steenbreek.

Tuinsubsidie

U kunt subsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin. Met deze subsidie kunt u één of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien. Bijvoorbeeld voor het planten van een boom of het opvangen van regenwater. Lees meer over de tuinsubsidie

Tegeltaxi

Gaat u in de tuin aan de slag? Ga tegelwippen en maak Steenwijkerland een stukje groener! Weet u niet wat u met uw verwijderde tegels moet? Geef ze mee aan de Tegeltaxi: de gratis ophaalservice voor uw verwijderde tegels! Meer over de Tegeltaxi en wanneer zij langskomen leest u binnenkort op deze pagina. 

Let op:

  • Tegels die niet zijn aangemeld worden niet opgehaald.
  • De Tegeltaxi haalt alleen tegels op. Dus géén stoepranden, zand, tuinafval of ander (grof) huishoudelijk afval.
  • Deze ophaalservice is uitsluitend bedoeld voor huishoudens. Niet voor bedrijven, instellingen, scholen, kerken enzovoort.

NK Tegelwippen 2023