Duurzaamheidskranten

Verduurzamen doe je niet ineens, dat moet tussen de oren gaan zitten. Het gevoel dat we allemaal iets kunnen doen groeit. Net als het besef dat al die stappen, klein of groot, meehelpen op weg naar een CO2-neutrale gemeente Steenwijkerland. En de winst? We worden steeds “groener” in de kop. Daarom brengen we regelmatig een speciale krant uit.

 

Groener in de Kop 15 juni 2021 (pdf)Voorkant Groener in de Kop

Deze speciale krant maakt ons bewuster van de bijdrage en van de noodzaak om samen te werken aan dé grote opgaven voor onze toekomst: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie. Dat zijn best complexe thema’s die vragen om een omslag in ons denken en doen. Thema’s die we hier klip en klaar uitleggen. Want zo hopen we inwoners te motiveren om mee te doen. We worden steeds groener in de kop. 

 

 

 

Energiekrant 29 april 2020 (pdf)Voorkant Energiekrant

In deze Energiekrant is te lezen dat er al veel mooie initiatieven ontstaan in Steenwijkerland, als zijn we er natuurlijk nog niet. We hopen dat inwoners elkaar inspireren met projecten die energie kunnen besparen en/of opwekken. De enthousiaste ervaringen van de 'pioniers' in deze gemeente kunnen een stimulans zijn om zelf ook energiek van start te gaan!