Start NK-tegelwippen

Het is tijd voor het NK-tegelwippen! Gemeente Steenwijkerland gaat van maandag 21 maart t/m maandag 31 oktober de strijd aan met andere gemeenten. Doel: Zoveel mogelijk (tuin)tegels vervangen door groen! In onze regio nemen we het direct op tegen gemeente Meppel. Doet u mee?

Tegel eruit, groen erin

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. De regenbuien worden steeds heftiger en de zomers worden warmer. Daarom is het belangrijk dat regenwater makkelijker weg kan zakken in de bodem en het riool niet overstroomt. Door tegels te ‘wippen’ en er groen voor terug te plaatsen, helpt u mee om onze leefomgeving te verbeteren. Meer planten en bomen zorgen ook voor meer schaduw en koelte op warme dagen. Dus: tegel eruit, groen erin!

Doe mee!

Vanaf 21 maart kunt u tegels die u verwijdert hier aanmelden. Hoe meer tegels eruit, hoe hoger de score!

Wilt u inspiratie opdoen?

Beluister onze podcast. Of neem voor meer tips, over hoe u uw tuin groener kunt maken, een kijkje op de website van NK tegelwippen of Steenbreek.

We gaan NK-tegelwippen tegen gemeente Meppel