Startpunt Geldzaken

Wilt u zelf uw inkomsten en uitgaven plannen? Dat kan met de geldplannen van Startpunt Geldzaken van het Nibud. De gemeente heeft zich hierbij aangesloten. Met de online geldplannen kunt u stap voor stap en op de door uw gewenste tijd en plaats uw eigen geldzaken in balans krijgen en houden. Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

Er zijn geldplannen beschikbaar voor verschillende situaties:

  • Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan Kom uit de geldzorgen u stap voor stap de weg om uit de zorgen te komen.
  • Wilt u elke maand geld over houden? Kijk dan naar het geldplan Beter rondkomen, met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.
  • Heeft u geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wilt sparen, aflossen of beleggen. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Het geldplan Sparen, aflossen of beleggen helpt bij die keuze.
  • Heeft u moeite uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Dan leidt het geldplan Rondkomen met kinderen u naar die regelingen die voor u van belang kunnen zijn.
  • Wilt u voorkomen dat uw (klein)kinderen een hoge studieschuld oplopen? Kijk dan op het geldplan Studie (klein)kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.startpuntgeldzaken.nl/steenwijkerland

Startpunt Geldzaken