Gemeentelijke Landschapsprijs 2017

Steenwijkerland is een van de drie genomineerden voor de Gemeentelijke Landschapsprijs 2017. En daar zijn we blij mee. We zijn trots en zuinig op ons landschap en het is mooi dat anderen dat ook zien en waarderen. De winnaar wordt bepaald door een vakjury en het publiek. Brengt u ook uw stem op ons uit?

Stemmen kan via www.landschapoverijssel.nl/landschapsprijs2017

De Gemeentelijke Landschapsprijs wordt jaarlijks door Landschap Overijssel uitgereikt aan de gemeente die zich onderscheidt bij het ontwikkelen en beschermen van het landschap. In Steenwijkerland besteden we daar veel aandacht aan. Niet verwonderlijk, want ons landschap is van grote waarde: we genieten er van de rust en ruimte, we voelen ons er thuis én we verdienen er ons brood. Daarom zijn we er zuinig op. We onderhouden en herstellen de landschapselementen die zo kenmerkend zijn voor ons gebied, onze houtwallen bijvoorbeeld. We zorgen voor biodiversiteit door de aanleg van bloemrijke velden en plantsoen. En bij nieuwe ontwikkelingen houden we het behoud van de kwaliteit van ons landschap scherp in het oog. Op deze manier blijft ons landschap mooi en vitaal.  

Breng ook uw stem uit

Samen met de vakjury bepaalt u de uiteindelijke winnaar van de Gemeentelijke Landschapsprijs 2017. U kunt tot 15 september 2017 uw stem uitbrengen op www.landschapoverijssel.nl/landschapsprijs2017

Meer informatie over de Gemeentelijke Landschapsprijs en de genomineerden leest u in het persbericht van Landschap Overijssel.

Landschapsprijs 2017