Ongedierte en dode dieren

Ongedierte op openbaar terrein

Heeft u last van ongedierte in uw omgeving en is dit op openbaar terrein? Bijvoorbeeld muizen, mieren, ratten of wespen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0521. Wij onderzoeken dan de situatie en gaan zonodig over tot bestrijding.

Ongedierte op eigen terrein

Heeft u last van ongedierte op eigen terrein, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Wij adviseren om een erkend ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen.

Dode dieren

Dode huisdieren (geen vee) kunt u afgeven bij de gemeentewerf aan De Oevers 5 in Steenwijk (industrieterrein Groot Verlaat). De gemeentewerf is van maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 16.00 uur, en op vrijdag van 08.00 uur t/m 12.30 uur, geopend. Dode dieren mogen niet in de groene of ondergrondse container.

Dode vissen en muskus- of beverratten

Meldingen van dode vissen en watervogels kunt u doorgeven aan het Waterschap Drents Overijsselse Delta via telefoonnummer 088-2331200 of via e-mail info@wdodelta.nl. Heeft u een muskus- of beverrat gezien? Geef dit dan ook door aan de bestrijders van het waterschap zodat actie ondernomen kan worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over ongediertebestrijding kunt u contact opnemen met het betreffende particuliere bedrijf. Het Klantcontactcentrum van de gemeente kan u informeren tot welke bedrijven u zich kunt wenden, telefoonnummer 14 0521.