Reconstructie fietspad Belterweg

huidige situatie fietspad Belterweg

Nieuws

De reconstructie van het fietspad Belterweg in Belt-Schutsloot is klaar. Bekijk hier een aantal foto's van de uitvoering (pdf 1MB)

We hebben onderhoud uitgevoerd aan het fietspad langs de Belterweg - vanaf de provinciale weg tot aan de komgrens. Het fietspad is verbreed naar 2,5 meter en uitgevoerd in beton. De aansluiting van het fietspad op de Belterweg is veiliger ingericht door de aanleg van een plateau. En er is bermverharding aangebracht langs de Belterweg in ditzelfde traject. In het voorjaar van 2022 brengen we nog een slijtlaag aan op het wegdek. 

Waarom

De reconstructie van fietspad Belterweg is onderdeel van het project 'Aanpak 12 fietspaden Steenwijkerland'. In Steenwijkerland liggen veel smalle fietspaden die niet meer toekomstbestendig ingericht zijn. De vergrijzing neemt toe en daarmee ook het gebruik van de elektrische fiets en de scootmobiel. Ook komen er andere en snellere modellen op de markt, waar de bestaande infrastructuur niet altijd op is ingericht. Er zijn fietsnavigatiesystemen en meer mensen plannen hun route digitaal.

Wanneer

De werkzaamheden zijn begin december 2021 afgerond. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met gemeentelijk projectleider Sebastiaan Top. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail te sturen naar sebastiaan.top@steenwijkerland.nl