Enquête verlichting Dorpsgracht

U hebt voor model Jarqeau (A) gekozen als verlichting aan de Dorpsgracht

Tot 1 juni 2020 had u als inwoner van Giethoorn de gelegenheid om via een enquête uw voorkeur uit te spreken voor een van de drie proefmodellen voor de nieuwe verlichting langs de Dorpsgracht. Het is goed te zien dat veel inwoners hebben gereageerd. Op basis van uw reacties gaan we in ieder geval het licht zachter maken.

Waarom

De verlichting langs de Dorpsgracht in Giethoorn is aan vervanging toe. Voor een authentiek dorp als Giethoorn is verlichting een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het dorp. Daarom wilden we graag van u als bewoners horen welke verlichting uw voorkeur heeft, en hebben we een enquête gehouden. Verlichting moet je beleven en zien. Daarom hebben we op drie plekken langs het Binnenpad (tussen nr. 50 en 84) proefmodellen geplaatst.

Wanneer

Het streven is om in het voorjaar van 2021 alle verlichting (van noord tot zuid) langs het pad te vervangen.

De meeste inzenders gaven de voorkeur aan model A (type Jarqeau) die bij de Grachthof (Binnenpad) staat. Een aantal inzenders gaf aan het model mooi te vinden, maar het licht te fel. In samenspraak met ‘t Gieters Belang en de leverancier hebben we een oplossing gevonden die de LED verlichting een zachter lichtbeeld geeft. Naast het vervangen van de verlichting zorgen we ervoor dat het licht ’s nachts wordt gedimd. Door het gebruik van LED verlichting en het dimmen tijdens de nacht dragen we bij aan een duurzame omgeving.

Meer informatie

Vragen kunt u mailen naar info@steenwijkerland.nl onder vermelding van 'Enquête verlichting Dorpsgracht Giethoorn'.