Groot onderhoud openbare ruimte Binnenpad

Nieuwsbrief Giethoorn - april 2021 (pdf 644kB)
Maatregelen Corona Giethoorn (pdf 46kB)

Groot onderhoud Binnenpad Giethoorn is volop in uitvoering (nieuwsbericht maart 2021)
De plannen voor de aanpak van het pad langs de Dorpsgracht hebben we de afgelopen periode samen met ‘t Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt, adviesbureau Roelofs en aannemer G. Hellinga B.V. uitgewerkt. Een behoorlijke klus met een mooi resultaat. U kunt de plannen bekijken via de onderstaande links.

Bewonersbrief asfaltwerkzaamheden Binnenpad - maart 2021 (pdf 421kB)
Planning & fasering asfaltwerkzaamheden Binnenpad - maart 2021 (pdf 2,4MB)
Bewonersbrief vervangen bruggen bij punterwerf Schreur - maart 2021 (pdf 327kB)
Bewonersbrief vervangen vonders - februari 2021 (pdf 316kB)
Foto werkzaamheden vervangen bruggen bij Vermaningspad - januari 2021
Bewonersbrief vervangen bruggen bij Vermaningspad - januari 2021 (pdf 316kB)
Nieuwsbrief Giethoorn - november 2020 (pdf 327kB)

Waarom

Het pad langs de dorpsgracht is, net als de bruggen en vonders aan onderhoud toe. Dit onderhoud maakt onderdeel uit van de Gebiedsgerichte aanpak Giethoorn.

Wanneer

Eind november 2020 is aannemer Hellinga, samen met verschillende Gieterse onderaannemers, gestart met de eerste fase van het groot onderhoud, de aanpak van het Binnenpad. Als eerste is de noordelijke brug bij de Vermaningskerk vervangen. Begin januari 2021 is gestart met de aanpak van 22 vonders, 3 bruggen, de verlichting, het straatmeubilair, de verharding en het groen langs het pad. De periode van uitvoering is risicovol, zo kan er bijvoorbeeld bij vorst niet gewerkt worden. In de planning hebben we er enigszins rekening mee gehouden, maar onwerkbaar weer kan de planning doen uitlopen. We willen in april 2021 alles klaar hebben, zodat het er voor het nieuwe toeristenseizoen weer netjes uit ziet. De volgende fase, het Noorderpad en Molenweg, pakken we in het najaar van 2021 op. In het najaar van 2022 volgt de laatste fase, de Langesteeg en het Zuiderpad.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Jos de Laat is de omgevingsmanager vanuit aannemer Hellinga. U kunt contact met hem opnemen via jos@ghellinga.nl of via telefoonnummer 06 - 10 79 35 29. Heeft u vragen aan de gemeente? Neem dan gerust contact op met Arjan Vroklage, projectleider gemeente Steenwijkerland. Hij is bereikbaar via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl of via telefoonnummer 14 0521.

Zie ook