Vervangen 2 bruggen De Bramen

Brug De Bramen Giethoorn

Nieuws

Gemeente Steenwijkerland gaat twee bruggen in De Bramen vervangen. Op de kaart ziet u de locatie van de bruggen GNBV12 en GNBV13 (pdf 135kB).

Waarom

Halverwege De Bramen liggen 2 verkeersbruggen die niet meer voldoen aan de normen en eisen die bij deze bruggen horen. Daarnaast hebben de bruggen ernstige schade. De voorbereiding van het vervangen van de 2 verkeersbruggen is inmiddels gestart.

Wanneer

De vervanging van de bruggen staat gepland tussen 11 oktober 2021 en 10 januari 2022. In die periode zal De Bramen afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De periode ligt buiten het toeristisch seizoen en geeft zo weinig mogelijk overlast voor bezoekers. Daarnaast geeft het het minste risico om samen te vallen met vorst/schaatswedstrijden en voorkomen we overlast voor riettelers/pachters. De planning is dat de brug GNBV12 half december klaar is. Beide bruggen zijn vóór de kerst 2021 klaar. Daarna moet het verse beton goed uitharden. Daarom kan pas halverwege januari 2022 het verkeer weer over de bruggen rijden. De Bramen wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Van tevoren worden borden met de vooraankondiging geplaatst, er komt geen omleiding. De mensen die normaal gesproken via De Bramen binnendoor richting Meppel rijden zijn lokaal bekend.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Sebastiaan Top. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0521 of per mail via sebastiaan.top@steenwijkerland.nl