Reconstructie fietspad Steenwijk-Ossenzijl

Nieuws

We voeren onderhoud uit aan het fietspad Steenwijk-Ossenzijl. We verbreden het fietspad naar 2,5 meter en voeren het uit in beton. Foto's werkzaamheden reconstructie fietspad Steenwijk-Ossenzijl (pdf, 877KB)

Waarom

De reconstructie van het fietspad Steenwijk – Ossenzijl is onderdeel van het project “Aanpak 12 fietspaden Steenwijkerland”. In Steenwijkerland liggen veel smalle fietspaden die niet meer toekomstbestendig ingericht zijn. De vergrijzing neemt toe en daarmee ook het gebruik van de elektrische fiets en de scootmobiel. Hiervan komen snellere modellen op de markt waar de bestaande infrastructuur niet altijd op ingericht is. En meer mensen plannen hun route digitaal met behulp van een fietsnavigatiesysteem.

Wanneer

De uitvoering start in februari 2021 en duurt tot en met april 2021. We voeren de werkzaamheden in verschillende fasen uit. We starten in Ossenzijl en gaan dan in fasen verder richting Steenwijk. Fietsers leiden we om.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Sebastiaan Top. Dit kan via telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail te sturen naar sebastiaan.top@steenwijkerland.nl

Zie ook