Reconstructie fietspad Steenwijk-Ossenzijl

Nieuws

Gemeente Steenwijkerland gaat onderhoud uitvoeren aan het fietspad Steenwijk-Ossenzijl. Het fietspad wordt verbreed naar 2,5 meter en in beton uitgevoerd.

Waarom

De reconstructie van het fietspad Steenwijk – Ossenzijl is onderdeel van het project “Aanpak 12 fietspaden Steenwijkerland”. In Steenwijkerland liggen veel smalle fietspaden die niet meer toekomstbestendig ingericht zijn. De vergrijzing neemt toe en daarmee ook het gebruik van de elektrische fiets en de scootmobiel. Er komen snellere modellen op de markt waar de bestaande infrastructuur niet altijd op ingericht is. En meer mensen plannen hun route digitaal met behulp van een fietsnavigatiesysteem.

Wanneer

De uitvoering start in februari 2021 en duurt tot en met april 2021. De werkzaamheden starten vanaf Ossenzijl en worden vervolgens in verschillende fasen uitgevoerd richting Steenwijk. Fietsers worden omgeleid.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Sebastiaan Top. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail te sturen naar sebastiaan.top@steenwijkerland.nl.

Zie ook