Intercitystation Steenwijk

Station Steenwijk1

Het intercitystation wordt het visitekaartje van de regio

Het huidige station wordt verbouwd. Het krijgt een opfrisbeurt en een moderne uitstraling die past bij het gebied Weerribben-Wieden. Bezoekers krijgen hier informatie over wat er in de omgeving te doen is. Uiteraard over de prachtige Vestingstad Steenwijk met de historische binnenstad waar je vanaf het station zo naartoe kunt lopen. En over het Nationaal Park Weerribben-Wieden, Giethoorn, de Koloniën van Weldadigheid en de Zuiderzeestadjes, zoals Blokzijl en Vollenhove. Ook de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold zijn vanaf het station goed bereikbaar.

Bezoekers kunnen vanaf het station het gebied in met een mix van duurzaam vervoer, zoals de fiets, een e-bike en het openbaar vervoer natuurlijk.

Waarom

De ontwikkeling van het station en de directe omgeving leveren een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van de regio. Het is een van de manieren om toeristen te verleiden om meerdere mooie plekken in de regio te bezoeken.

Aanpak

Het station ontwikkelen we samen. NS en ProRail zijn nauw betrokken. Daarnaast nodigen we omwonenden, ondernemers, belangenorganisaties en partners waar we mee samenwerken van harte uit om mee te werken en te denken. Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten waarin we plannen delen en ideeën ophalen. Ook ondernemers worden nadrukkelijk uitgenodigd om een bijdrage te leveren.

Denkt u mee?

Station Steenwijk wordt het visitekaartje van de regio. Gastvrij, duurzaam, digitaal en gezellig. Een centraal knooppunt waar voor sommigen de reis start. Voor anderen gaat de reis over in werk, bezoek of iets anders. Dat betekent voor iedereen ook andere wensen en eisen voor het station. We zijn dan ook benieuwd naar uw wensen. Denkt u mee? Uw ideeen zijn van harte welkom. U kunt uw ideeen mailen naar Rudy.Sikkes@steenwijkerland.nl. Of hem bellen via telefoonnummer 14 0521.

Onderwerpen waar we aan werken

  • Hoe ziet het gebouw en de omgeving er straks uit?
  • Welke vormen van vervoer bieden we aan (denk bijvoorbeeld aan het huren van een e-bike)?
  • Welke functies heeft het gebouw straks? Het kan bijvoorbeeld een plek worden waar je iets kunt eten, informatie krijgt over de omgeving, je huurt er een fiets etc.
  • Informatie en gastheerschap: welke informatie bieden we aan en op welke manier? Bijvoorbeeld door digitale schermen neer te zetten met informatie, direct online een kaartje te kunnen reserveren voor een attractie in de buurt. Ook kun je je route om daar te komen direct plannen.

Wanneer

Het project is in juni 2020 gestart. Als alles goed verloopt, starten we vanaf eind 2021, begin 2022 met de realisatie.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met gemeentelijk projectleider Pietrick Veenstra. Zij is bereikbaar via telefoonummer 14 0521 en per mail via pietrick.veenstra@steenwijkerland.nl