Ontmoetingsplek Kornputkwartier

Het Kornputkwartier krijgt een centrale ontmoetingsplek. Een plek voor jong én oud. Een plek waar ontmoeten, spelen, natuur, sporten én wateropvang samenkomen. Waar? In de grote wadi tussen de straten Divisie, Brigade en Oranje Gelderlandlaan. Alle inwoners van de wijk (jong én oud) konden meedenken. Zo hebben we samen een mooi plan gemaakt.

Waarom een ontmoetingsplek? 

Het idee van een ontmoetingsplek in de grote wadi (tussen de Divisie en de Brigade) is niet nieuw. Al bij het ontwerp van deze nieuwbouwwijk werd er gesproken over een ontmoetingsplek. Nu de wijk steeds groter wordt, is dit het moment om de plannen ook echt uit te voeren. 

Van schets naar ontwerp

De afgelopen periode hebben we samen met de bewoners een plan gemaakt. Van idee naar schets. En van schets naar een ontwerp. Na een voorlopig ontwerp waar iedereen op kon reageren, ligt er nu een definitief ontwerp.

Definitief ontwerp voor de ontmoetingsplek

Het definitieve ontwerp (pdf, 25 MB)  kunt u online bekijken. Het beplantingsplan (pdf, 6 MB) geeft een inkijk in hoe we de openheid van de wadi in stand houden. In de reactienota (pdf, 32 KB) leest u hoe uw opmerkingen, aanvullingen en vragen zijn vertaald in het uiteindelijke plan.

Leeswijzer
In het definitief ontwerp staan op verschillende plaatsen hoogtes en dieptes aangegeven. Dit zijn hoogtes (en dieptes) die uitgaan van het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Dit peil geeft aan hoe hoog of laag het land ligt ten opzichte van het gemiddelde zeeniveau. Is er bijvoorbeeld sprake van een ligging van – 1.40 m dan ligt deze plek 1.40 m onder zeeniveau. Gaat het om + 2.00 m, dan ligt deze plek 2.00 m boven zeeniveau. De hoogte van de weg staat ook aangegeven. Daarmee krijgt u een beter beeld van hoe hoog of laag de verschillende (speel)elementen zijn gelegen. Goed om te weten: de woningen liggen gemiddeld zo’n 30 cm boven het straatniveau.

Het vervolg

Met deze presentatie van het definitief ontwerp kunnen we de volgende stap zetten. De speeltoestellen en speelelementen worden besteld. We verwachten de levering in april. In de tussentijd gaan we aan de slag met het grondwerk en de beplanting. De planning is dat de centrale wadi voor de zomervakantie van 2022 klaar is voor spelen, bewegen en ontmoeten!

Planning werkzaamheden

Begin mei:         Om zichtbaar te maken waar we met elkaar aan hebben gewerkt, plaatsen we een bouwbord (2 of 3 mei) bij de centrale wadi. Dit markeert de daadwerkelijke uitvoering.
Medio mei:         Start grondwerk en inzaaien gras, bomen en bosplantsoen in het najaar 2022
Juli/augustus:    Plaatsing speelelementen
September:       Opening ontmoetingsplek. Natuurlijk blijft een feestelijk tintje niet uit. Hoe of wat? Daarover ontvangt u later meer informatie.

Meer weten

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met René Binnenmars (gemeente Steenwijkerland, telefoonnummer 14 0521). 

Meer weten over de stappen die we hebben gezet om tot een gezamenlijk ontwerp te komen? Bekijk de archiefpagina.