Ontmoetingsplek Kornputkwartier

Het Kornputkwartier krijgt een centrale ontmoetingsplek. Een plek voor jong én oud. Een plek waar ontmoeten, spelen, natuur, sporten én wateropvang samenkomen. Waar? In de grote wadi tussen de straten Divisie, Brigade en Oranje Gelderlandlaan. Alle inwoners van de wijk (jong én oud) konden meedenken. Zo hebben we samen een mooi plan gemaakt.

Waarom een ontmoetingsplek? 

Het idee van een ontmoetingsplek in de grote wadi (tussen de Divisie en de Brigade) is niet nieuw. Al bij het ontwerp van deze nieuwbouwwijk werd er gesproken over een ontmoetingsplek. Nu de wijk steeds groter wordt, is dit het moment om de plannen ook echt uit te voeren. 

Van schets naar ontwerp

De afgelopen periode hebben we samen met de bewoners een plan gemaakt. Van idee naar schets. En van schets naar een ontwerp. Na een voorlopig ontwerp waar iedereen op kon reageren, ligt er nu een definitief ontwerp.

Definitief ontwerp voor de ontmoetingsplek

Het definitieve ontwerp (pdf, 25 MB)  kunt u online bekijken. Het beplantingsplan (pdf, 6 MB) geeft een inkijk in hoe we de openheid van de wadi in stand houden. In de reactienota (pdf, 32 KB) leest u hoe uw opmerkingen, aanvullingen en vragen zijn vertaald in het uiteindelijke plan.

Leeswijzer
In het definitief ontwerp staan op verschillende plaatsen hoogtes en dieptes aangegeven. Dit zijn hoogtes (en dieptes) die uitgaan van het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Dit peil geeft aan hoe hoog of laag het land ligt ten opzichte van het gemiddelde zeeniveau. Is er bijvoorbeeld sprake van een ligging van – 1.40 m dan ligt deze plek 1.40 m onder zeeniveau. Gaat het om + 2.00 m, dan ligt deze plek 2.00 m boven zeeniveau. De hoogte van de weg staat ook aangegeven. Daarmee krijgt u een beter beeld van hoe hoog of laag de verschillende (speel)elementen zijn gelegen. Goed om te weten: de woningen liggen gemiddeld zo’n 30 cm boven het straatniveau.

De laatste puntjes op de i 

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt. Het grondwerk is gedaan. Speeltoestellen en speelaanleidingen zijn geplaatst. Ook is er een beweegrondje aangelegd. In het najaar zetten we de laatste puntjes op de i. We starten dan met de metselwerkzaamheden van de insectenmuur vlakbij het trapveldje en het grote mysterieuze speelelement in het midden van de wadi. Ook het kleine mysterieuze element (vlakbij het gemaal) zal volgen. Ook planten we de bomen en het bosplantsoen. We verwachten dat het gemaal begin oktober klaar is. Daarna wordt het gemaal door Enexis aangesloten op het net. Op welke datum dat zal zijn, weten we op dit moment nog niet.    

Meedoen in de wijkvereniging?

Na de opening stopt de werkgroep waarin we met veel plezier hebben gewerkt aan de ontmoetingsplek. Het afgelopen jaar hebben verschillende bewoners uit de buurt ons verteld het jammer te vinden dat de wijkvereniging op dit moment ‘slapende’ is. Ook hebben sommige bewoners aangegeven dat ze zich in willen zetten voor een doorstart van de wijkvereniging. Wilt u de wijkvereniging nieuw leven inblazen? Dan kunt u contact opnemen met Lina van Veen van de gemeente Steenwijkerland (lina.van.veen@steenwijkerland.nl of 06 – 11 19 85 28).

Meer weten

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met René Binnenmars (gemeente Steenwijkerland, telefoonnummer 14 0521). 

Meer weten over de stappen die we hebben gezet om tot een gezamenlijk ontwerp te komen? Bekijk de archiefpagina.