Archiefpagina Ontmoetingsplek Kornputkwartier

Werkgroep 

Speciaal voor dit project is een werkgroep opgericht. Deze werkgroep zorgde ervoor dat het proces goed verliep. De werkgroep bestond uit inwoners van de wijk en de gemeente. Het advies- en ontwerpbureau OBB ondersteunde de werkgroep. 

Samen een plan maken

De werkgroep heeft verschillende manieren bedacht waarop de inwoners van de wijk hun ideeën en wensen voor de ontmoetingsplek kenbaar konden maken. 

 1. Enquête
  Iedereen kon een digitale enquête invullen. Maar liefst 237 bewoners hebben dat gedaan. De resultaten van de enquête (pdf, 5,8 MB) gaven ons een goed beeld van de wijk. Wat zijn de mooiste plekjes van de wijk? Hoe moet de ontmoetingsplek eruit zien? 
   
 2. Eigen ontwerp of filmpje maken
  Inwoners konden ook een eigen ontwerp maken voor de ontmoetingsplek. We hebben prachtige ontwerpen ontvangen. Bekijk een selectie van de ontwerpen (pdf, 5,8 MB)
     
 3. De kinderwandeling 
  Circa 15 kinderen gingen samen met de werkgroep op ontdekkingstocht door de wijk. Met rode en groene fotolijstjes lieten de kinderen ons zien wat de leuke én minder leuke plekken van de wijk zijn. Bekijk de foto’s en de resultaten van de kinderwandeling (pdf, 5,8 MB).
   
 4. Deurgesprekken
  Inwoners die moeite hadden met het invullen van de enquête, of graag iets wilden toelichten, konden zich aanmelden voor een deurgesprek. Acht inwoners hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Bekijk de resultaten van de deurgesprekken (pdf, 5,8 MB).
   

Presentatie voorlopig ontwerp 

De enquêtes, de ontwerpen, de deurgesprekken en de kinderwandeling hebben een schat aan informatie opgeleverd. OBB heeft op basis van deze informatie een wijkkaart met beweegrondje (pdf, 2,63 MB) en een voorlopig ontwerp (pdf, 6,06 MB) gemaakt. 
Tijdens een inloop bij de centrale wadi konden wijkbewoners de plannen bekijken, vragen stellen en reageren op de voorlopige plannen. Dat hebben veel wijkbewoners gedaan. Er waren veel positieve en enthousiaste geluiden over het voorlopige ontwerp. Tegelijkertijd waren er ook vragen en zorgen. Onder andere over het behoud van het open karakter en over de watercapaciteit in de wadi. Een aantal bewoners heeft de gemeente daarover aanvullende vragen gesteld. Daarop is gemeente met de betrokken bewoners in gesprek gegaan. Vervolgens zijn de vragen schriftelijk beantwoord.