Nieuwbouw basisschool 't PuzzelsTuk en dorpshuis Tuk

school en dorpshuis Tuk

Nieuws

  • Op 9 september 2022 zijn de nieuwe basisschool 't PuzzelsTuk en dorpshuis Tuk feestelijk geopend.
  • Op 7 juli 2022 is de nieuwbouw van basisschool 't PuzzelsTuk en dorpshuis Tuk opgeleverd.

Waarom

De school zat sinds de oprichting in tijdelijke noodunits. Het dorpshuis zat sinds de oprichting in de kelder van het voormalig gemeentehuis in Tuk. Beide geen ideale situatie. Dit is de reden dat Tuk én een nieuwe basisschool én een nieuw dorpshuis heeft gekregen, maar dan wel samen onder één dak.

Wanneer

In december 2019 heeft de architectenselectie plaatsgevonden. Hierover zijn in januari 2020 het dorpshuisbestuur en -leden, schoolbestuur, MR-leden, ouders en andere belangstellenden in Tuk geïnformeerd. De maanden daarna hebben in het teken gestaan van het verder uitwerken van de plannen tot een definitief ontwerp voor het gebouw én de openbare ruimte en het schoolplein. Dit definitieve ontwerp is uitgewerkt voor de vergunningaanvraag. In september 2020 is het project aanbesteed, bouwkundig en installatietechnisch. In het najaar van 2020 is gestart met de bouw.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Djimmie Ruisch. Dat kan via telefoonnummer 14 0521 en/of djimmie.ruisch@steenwijkerland.nl 

Documenten school en dorpshuis Tuk