Herinrichting kruising bij De Klosse

Nieuws

Nieuwsbericht ‘Provinciaal geld voor aanpassing kruising bij De Klosse’ - maart 2021 (pdf 51 kB)
Nieuwsbericht ‘Tijdelijke verkeersmaatregel bij kruising De Klosse’ - april 2020 (pdf 67 kB)

Waarom

Een serie ongelukken op de kruising was reden om uitgebreid onderzoek te laten doen naar de verkeerssituatie bij De Klosse. De conclusie van dat onderzoek was dat het verkeer te weinig afremt om de kruising goed te kunnen overzien.
Samen met de bewoners is gekeken hoe de kruising zo kan worden ingericht dat het verkeer gedwongen wordt om snelheid te minderen. Om dit te realiseren komen er twee t-splitsingen. Het verkeer kan dan niet anders dan afremmen. Door deze aanpassing neemt de snelheid van het verkeer af en komt er meer overzicht op de kruising en dat verkleint het risico op een ongeval. De gemeente en provincie betalen ieder de helft van de kosten voor de aanpassing van de kruising.

Wanneer

In april 2020 is bij de kruising van De Klosse een tijdelijke oplossing aangebracht om de snelheid uit het verkeer te halen. De tijdelijke maatregel is genomen vooruitlopend op de definitieve herinrichting van de kruising. Het streven is om in de maand juni 2021 de werkzaamheden te laten uitvoeren.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Arjan Vroklage, projectleider gemeente Steenwijkerland. Hij is bereikbaar via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl of via telefoonnummer 14 0521.

Zie ook

Impressie aanpassing kruising bij De Klosse 1 (pdf 215 kB)
Impressie aanpassing kruising bij De Klosse 2 (pdf 246 kB)
Schetsontwerp aanpassing kruising bij De Klosse (pdf 1,9 MB)