Herinrichting kruising bij De Klosse

Kruispunt De Klosse Wanneperveen

Bewonersbrief herinrichting kruising bij De Klosse - juni 2021 (pdf 209 kB)

Waarom

Een serie ongelukken op de kruising was reden om uitgebreid onderzoek te laten doen naar de verkeerssituatie bij De Klosse. De conclusie van dat onderzoek was dat het verkeer te weinig afremt om de kruising goed te kunnen overzien.
Samen met de bewoners is gekeken hoe de kruising zo kan worden ingericht dat het verkeer gedwongen wordt om snelheid te minderen. Om dit te realiseren komen er twee t-splitsingen. Het verkeer kan dan niet anders dan afremmen. Door deze aanpassing neemt de snelheid van het verkeer af en komt er meer overzicht op de kruising en dat verkleint het risico op een ongeval. De gemeente en provincie betalen ieder de helft van de kosten voor de aanpassing van de kruising.

Wanneer

In april 2020 is bij de kruising van De Klosse een tijdelijke oplossing aangebracht om de snelheid uit het verkeer te halen. De definitieve herinrichting van de kruising wordt nog voor de bouwvak 2021 uitgevoerd. De voorbereidende werkzaamheden starten op 5 juli. Van 12 tot en met (uiterlijk) 23 juli 2021 is de kruising De Klosse afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn dan omleidingen. Voor fietsers en voetgangers is dichtbij een omleiding aanwezig.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Arjan Vroklage, projectleider gemeente Steenwijkerland. Hij is bereikbaar via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521.

Zie ook

Kruispunt De Klosse - huidige situatie (pdf 1,4 MB)
Kruispunt De Klosse - nieuwe situatie (pdf 1,4 MB)
Schetsontwerp aanpassing kruising bij De Klosse (pdf 1,9 MB)