Reconstructie fietspad Wanneperveen - Giethoorn

werkgebied fietspad Wanneperveen-Giethoorn

Nieuws

Gemeente Steenwijkerland gaat onderhoud uitvoeren aan het fietspad Wanneperveen-Giethoorn. Het fietspad wordt verbreed naar 2,5 meter en in beton uitgevoerd.

Waarom

De reconstructie van het fietspad Wanneperveen-Giethoorn is onderdeel van het project “Aanpak 12 fietspaden Steenwijkerland”. In Steenwijkerland liggen veel smalle fietspaden die niet meer toekomstbestendig ingericht zijn. De vergrijzing neemt toe en daarmee ook het gebruik van de elektrische fiets en de scootmobiel. Er komen snellere modellen op de markt waar de bestaande infrastructuur niet altijd op ingericht is. En meer mensen plannen hun route digitaal met behulp van een fietsnavigatiesysteem.

Wanneer

De uitvoering start maandag 24 oktober 2022 en duurt tot en met februari 2023. De aannemer voert de werkzaamheden uit vanaf Wanneperveen richting Giethoorn. Het fietspad wordt volledig afgesloten. Fietsers kunnen via de Beulakerweg rijden, dat is ongeveer 1 km langer.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met projectleider Sebastiaan Top. Dit kan via telefoonnummer 14 0521 en/of sebastiaan.top@steenwijkerland.nl

Documenten project reconstructie fietspad Wanneperveen-Giethoorn