Veiligheidsdag 2017: samenwerken aan veiligheid

De Veiligheidsregio IJsselland en de gemeente Steenwijkerland organiseren op zaterdag 15 juli 2017 de tweejaarlijkse Veiligheidsdag 2017. Tijdens deze interactieve dag laten brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente, provincie én vrijwilligersorganisaties u zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Wilt u weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Steenwijkerland.

Wat moet u doen als er thuis brand uitbreekt, hoe kunt u samen met uw buren alert zijn op verdachte situaties en hoe kunt u zelf eerste hulp verlenen? U ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. U krijgt ook de kans om plaats te nemen in een politie- of brandweerauto of te helpen met het blussen van een klein brandje.

Opletten en elkaar bijstaan

Hulpverleningsorganisaties bereiden zichzelf voor op een mogelijke ramp of crisis. Dit doen ze door plannen te maken, door te oefenen en door te leren van elkaar. De inwoners in onze regio zijn daarbij zeker zo belangrijk. Iedereen kan zich vanuit zijn of haar mogelijkheden inzetten voor elkaar: het kind dat van de fiets valt, de buurman die onwel wordt, de voorbijganger die wordt aangereden of het huis verderop waar de deur open staat. Door simpelweg op te letten en elkaar bij te staan draagt al bij aan elkaars veiligheid.

Bekijk voor een sfeerimpressie de film van de Veiligheidsdag 2015 in Hardenberg en de foto's van de Veiligheidsdagen in Zwolle (2013) en Hardenberg (2015).

Deelnemers Veiligheidsdag 2017

Een groot aantal hulpdiensten en (vrijwilligers)organisaties zetten zich in voor onze veiligheid. Zij presenteren zich op de Veiligheidsdag. Denk hierbij aan:Voertuigen van Brandweer

• Brandweer IJsselland
  • Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR)
  • Politie team Steenwijk
  • Veilig Verkeer Nederland afdeling Steenwijkerland
  • Waterschap Drents Overijsselse Delta
  • Defensie
  • Provincie Overijssel
  • Gemeente Steenwijkerland

Wat valt er allemaal te beleven tijdens de VeiligheidsdagActie met speurhond

Tijdens de Veiligheidsdag 2017 geven de deelnemers informatie en allerlei demonstraties.
Een kleine greep uit de activiteiten: demonstraties hondengeleiders, speurhonden, brandjes blussen en een ongevalsimulator, ‘hindernisbanen’ om zelf te ervaren hoe het is om een rolstoel veilig van a naar b te krijgen, demonstraties ambulances bij een groot ongeval, fysieke speurtocht met vragen over het thema EHBO (geschikt voor kinderen tussen 7 en 12 jaar), interactieve workshop EHBO voor baby’s en kinderen, demonstraties van miniatuurstuw en de muskus- en beverrattenbestrijding, diverse tanks van defensie zoals een doorbraaktank, bruglegtank, YPR-pantservoertuig en wapens, nepmijnen zoeken met een detector en mijnenprikker, informatiestands Toezicht & Handhaving, Lang zult u wonen en Burgernet, remreactietest en ervaren met zogenaamde drugs- en alcoholbrillen wat drugs en alcohol met je doet in het verkeer, springkussens voor kinderen etc.

Veiligheidsregio IJsselland

De Veiligheidsdag 2017 wordt georganiseerd op het terrein Eeserwold rond het Eesermeer in Steenwijk aan de A32. Vanaf de snelweg en overige toegangswegen wordt het terrein aangegeven. Parkeergelegenheid is op en rond het terrein. Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina ‘Veiligheidsdag Veiligheidsregio IJsselland’ . Het programma van deze dag kunt u binnenkort downloaden via onze website of via de Facebookpagina.