Aanvaarbeveiliging bruggen Dorpsgracht

Nieuws

Persbericht start aanbrengen aanvaarbeveiliging bruggen Giethoorn

In mei 2019 start Van Aalsburg met het aanbrengen van de eerste aanvaarbeveiligingen. Dit gebeurt bij de brugeigenaren die aangegeven hebben dat ze hun brugpijlers willen beschermen met een hoge paal. Bij de brugeigenaren die bij de inventarisatie aangegeven hebben dat ze andere aanvaarbeveiliging willen, kunnen we nu nog geen aanvaarbeveiliging aanbrengen. De werkgroep 'Varen' gaat voor deze bruggen, samen met de Welstandcommissie, eerst kaders opstellen waaraan de brugbescherming moet voldoen. Nadat de kaders helder zijn, gaan we opnieuw in gesprek met deze brugeigenaren en alle andere brugeigenaren vanaf het Zuideindigerwiede tot aan de Appensteeg.

Waarom

Het varen in Giethoorn is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. Helaas leidt dit ook tot schade aan bruggen.

Wanneer

Vanaf 13 mei 2019 worden de eerste aanvaarbeveiligingen aangebracht, dit duurt ongeveer twee weken. Gedurende de werkzaamheden blijft tussen 10:00 en 16:00 uur de gracht beschikbaar. Tijdens het vaarseizoen maken we een ontwerp voor de aanvaarbeveiliging van de overige bruggen. Het streven is om na het vaarseizoen 2019 de overige bruggen te voorzien van aanvaarbeveiliging.

Op onderstaande kaarten kunt u zien waar en wanneer de aanvaarbeveiliging wordt geplaatst. Klik op een kaart om deze te vergroten.

Meer informatie

Vragen kunt u per mail stellen aan Giethoorn@Steenwijkerland.nl

Zie ook