Herinrichting Torenlanden

projectgrens herinrichting Torenlanden Steenwijk

Nieuws

Foto's asfalteren en straatwerk Torenlanden, juli 2018 (pdf 1Mb)

Nieuwsbrief voortgang herinrichting Torenlanden, juli 2018 (pdf 506kb)

Nieuwsbrief voortgang herinrichting Torenlanden, juni 2018 (pdf 433kb)

Nieuwsbrief voortgang herinrichting Torenlanden, mei 2018 (pdf 438kb)

Waarom

De wijk Torenlanden heeft een flinke opknapbeurt gekregen. De riolering was aan vervanging toe en het wegdek van de Mr. Zigher ter Steghestraat moest worden vervangen. De weginrichting was een punt van aandacht, met de verkeersveiligheid op nummer 1. De weg kent vele gebruikers: van bewoners en schoolkinderen tot werknemers en bezoekers van bedrijven en binnenstad en ook landbouwverkeer en openbaar vervoer. Met de nieuwe inrichting van de Mr. Zigher ter Steghestraat is een belangrijke verkeersader in Steenwijk op de schop gegaan. Alle werkzaamheden bij elkaar hebben voor een flinke kwaliteitsimpuls voor Torenlanden gezorgd. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk gecombineerd en meteen is op meer plaatsen in de wijk de openbare ruimte onder de loep genomen.

Van juni tot half november 2016 hebben we samen met de wijkbewoners, straatvertegenwoordigers, leden van de wijkvereniging en andere belanghebbenden de plannen uitgewerkt voor de herinrichting van de wijk. Op 13 juni 2016 was de eerste informatieavond in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. Daarna zijn er diverse bijeenkomsten geweest en is er druk aan de plannen gewerkt. Op 23 november 2016 hebben we de uitgewerkte ontwerpen laten zien tijdens een informatieavond in Rabo Theater De Meenthe (vestzaktheater).

Wanneer

In de periode van september 2017 tot de zomer van 2018 zijn de werkzaamheden uitgevoerd door G. Hellinga BV uit Steenwijk. Na de zomer worden de restpunten afgewerkt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het projectteam.

Zie ook