Plan voor het centrum van Steenwijk

Hoe zorgen we ervoor, dat het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker wordt? Met die vraag zijn winkeliers en bewoners van de binnenstad samen met de gemeente aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot een gezamenlijk plan: de visie op de binnenstad. Hierin staan uitgangspunten die straks in heel concrete acties voor de korte en langere termijn kunnen worden uitgewerkt.

Centrum Steenwijk, samen maken we het mooier!

Werkzaamheden aan straatwerk binnenstad Steenwijk weer begonnen
Vrieskou in aantocht: tijdelijke onderbreking werkzaamheden binnenstad Steenwijk
Hoe zou de Markt in Steenwijk eruit moeten zien?
Maandag 30 januari: start werkzaamheden in binnenstad
Flinke kwaliteitsimpuls aan binnenstad Steenwijk
Start werkzaamheden in binnenstad nog niet bekend
Start werkzaamheden in binnenstad Steenwijk uitgesteld
Volop ideeën voor Markt in Steenwijk
Meedenken over de herinrichting van de Markt in Steenwijk

Samen werken aan een aantrekkelijk centrum

Stichting Vestingstad, de bewonersvereniging van de binnenstad en de gemeente hebben samen een visie voor de binnenstad van Steenwijk (pdf, 2,6 MB) geschreven. Hierin staan sfeer, beleving, authenticiteit, historie, nostalgie en cultuur centraal. Het plan is de basis voor concrete acties om het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker te maken, zowel voor inwoners en ondernemers als voor bezoekers en toeristen. De gemeenteraad is gevraagd hiervoor zo'n € 2 miljoen beschikbaar te stellen.
Onderdeel van het plan is de herinrichting van de Markt. Hiervoor zijn een aantal uitgangspunten en suggesties op papier gezet en heeft iedereen ideeën kunnen aanleveren. Ook pakken we het straatwerk in de binnenstad aan.

Stroever maken straatwerk binnenstad

Door de weersomstandigheden een week later dan gepland, zijn we op 30 januari 2017 begonnen met het stroever maken van de steentjes in de binnenstad. In het voorjaar van 2015 is de methode om de steentjes minder glad te maken al op een klein oppervlakte getest. Deze proef was een succes. En daarom wordt nu ook de rest aangepakt. In de actuele planning (pdf, 432 KB) ziet u wanneer waar gewerkt wordt. In de nieuwsbrief (pdf, 230 KB) hebben we alle overige informatie over de werkzaamheden op een rij gezet.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt mailen naar centrumsteenwijk@steenwijkerland.nl of bellen met projectleider René Sturre, via telefoonnummer 14 0521.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan het straatwerk in de binnenstad? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer.

Zie ook