Plan voor het centrum van Steenwijk

Hoe zorgen we ervoor, dat het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker wordt? Met die vraag zijn winkeliers en bewoners van de binnenstad samen met de gemeente aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot een gezamenlijk plan: de visie op de binnenstad. Hierin staan uitgangspunten die straks in heel concrete acties voor de korte en langere termijn kunnen worden uitgewerkt.

Centrum Steenwijk, samen maken we het mooier!

Steenwijk krijgt stadstuin in hartje centrum
Werkgroepen aan de slag met plannen voor binnenstad Steenwijk
Werk aan straatwerk in binnenstad Steenwijk bijna afgerond
Vacature: centrummanager voor binnenstad Steenwijk
Werkzaamheden aan straatwerk binnenstad Steenwijk weer begonnen
Vrieskou in aantocht: tijdelijke onderbreking werkzaamheden binnenstad Steenwijk
Hoe zou de Markt in Steenwijk eruit moeten zien?
Maandag 30 januari: start werkzaamheden in binnenstad
Flinke kwaliteitsimpuls aan binnenstad Steenwijk
Start werkzaamheden in binnenstad nog niet bekend
Start werkzaamheden in binnenstad Steenwijk uitgesteld
Volop ideeën voor Markt in Steenwijk
Meedenken over de herinrichting van de Markt in Steenwijk

Samen werken aan een aantrekkelijk centrum

Stichting Vestingstad, de bewonersvereniging van de binnenstad en de gemeente hebben samen een visie voor de binnenstad van Steenwijk (pdf, 2,6 MB) geschreven. Hierin staan sfeer, beleving, authenticiteit, historie, nostalgie en cultuur centraal. Het plan is de basis voor concrete acties om het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker te maken, zowel voor inwoners en ondernemers als voor bezoekers en toeristen. De gemeenteraad heeft hiervoor zo'n € 2 miljoen beschikbaar gesteld.
Onderdeel van het plan is de herinrichting van de Markt. Hiervoor zijn een aantal uitgangspunten en suggesties op papier gezet en heeft iedereen ideeën kunnen aanleveren. De plannen voor de binnenstad worden momenteel door 3 werkgroepen verder uitgewerkt.

Stroever maken straatwerk binnenstad

De werkzaamheden voor het stroever maken van de steentjes in de binnenstad zijn bijna afgerond. Achtergrondinformatie leest u in de nieuwsbrief (pdf, 230 KB).

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? U kunt mailen naar centrumsteenwijk@steenwijkerland.nl of bellen met projectleider René Sturre, via telefoonnummer 14 0521.

Heeft u vragen over de werkzaamheden aan het straatwerk in de binnenstad? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer.

Zie ook