Vervanging openbare verlichting

Openbare verlichting

Nieuws

Persbericht Inwoners kunnen meepraten over vervanging openbare verlichting (6 februari 2018)

Waarom

In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. En daar gaan we de komende jaren mee aan de slag. De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig. De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. Welke kleur moeten de lampen hebben? En, kunnen we misschien met iets minder verlichting toe? Daarover gaan we graag met onze inwoners in gesprek. Daar waar de verlichting moet worden vervangen, organiseren we daarom bewonersbijeenkomsten. Is uw straat aan de beurt? Dan nodigen we u per brief voor een bewonersbijeenkomst bij u in de buurt uit.

Welke mogelijkheden zijn er?

Openbare verlichting is iets wat je moet ervaren. ’s Avonds lopend op straat, op de fiets of in de auto. En daarom plaatsen we op meerdere plekken in onze gemeente een proefopstelling met drie soorten verlichting. U kunt dan zelf ervaren welke verlichting u het prettigst vindt. De eerste proefopstelling staat in Kallenkote, tussen de spoorwegenovergang en de A32.

Online enquête

Om het u makkelijk te maken, kunt u via een online enquête aangeven welke verlichting uw voorkeur heeft. Deze enquête doen we per kern of deelgebied. Dat betekent dat de vervanging van de openbare verlichting echt maatwerk is. Tijdens de bewonersbijeenkomsten vertellen we u hoe het in z’n werk gaat.

Wanneer

Een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting gaat niet in één keer. En daarom doen we dat in fasen. We beginnen met de oudste en meest energieverbruikende verlichting. Het is de bedoeling dat in 2029 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met toezichthouder Richard Harms. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail sturen naar Richard.Harms@steenwijkerland.nl

Zie ook