Vervanging openbare verlichting

Openbare verlichting

Nieuws

Vervanging openbare verlichting aan Meppelerweg, april - mei 2019
Binnenkort wordt de openbare verlichting aan de Meppelerweg in Steenwijk vervangen (het gedeelte tussen de Schansweg en de Stationsstraat). Er komen nieuwe masten, nieuwe armaturen en nieuwe ledverlichting die wit-groenig licht geeft. De aannemer begint na de Pasen met de werkzaamheden die zo’n 4 weken in beslag gaan nemen. Het verkeer zal er geen hinder van ondervinden; de weg hoeft niet te worden afgezet.

Bewonersbrief vervanging openbare verlichting, december 2018 (pdf 64kb)

Waarom

In een groot deel van onze gemeente is de openbare verlichting aan vervanging toe. En daar gaan we de komende jaren mee aan de slag. De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig. De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. Welke kleur moeten de lampen hebben? En, kunnen we misschien met iets minder verlichting toe? Daarover zijn we met onze inwoners in gesprek gegaan. Daar waar de verlichting moet worden vervangen, informeren we de bewoners per brief.

Welke mogelijkheden zijn er?

Openbare verlichting is iets wat je moet ervaren. ’s Avonds lopend op straat, op de fiets of in de auto. Daarom hebben er op meerdere plekken in onze gemeente proefopstellingen gestaan met drie soorten verlichting. Zo konden bewoners zelf ervaren welke verlichting het prettigst is. Uit een enquête bleek er een ruime voorkeur te zijn voor de groenige lichtkleur.

Wanneer

Een grootscheepse vervanging van de openbare verlichting gaat niet in één keer. En daarom doen we dat in fasen. We beginnen met de oudste en meest energieverbruikende verlichting. Het is de bedoeling dat in 2029 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met toezichthouder Richard Harms. Dit kan via ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0521 of door een e-mail sturen naar Richard.Harms@steenwijkerland.nl

Zie ook