Subsidies voor verenigingen en organisaties

We hebben verschillende subsidies beschikbaar voor initiatieven en activiteiten. Wilt u meer weten of bespreken of uw initiatief past bij een van de regelingen? Neem dan contact met ons op.

 • Subsidie voor sport

  Verenigingen en organisaties in Steenwijkerland kunnen een sportsubsidie of een eenmalige/projectsubsidie aanvragen. De sportsubsidie is gebaseerd op het ledenaantal.

 • Subsidie Gezond in Steenwijkerland

  Natuurlijk wil iedereen gezond zijn en blijven. Een goede gezondheid is tenslotte ontzettend belangrijk. Die goede gezondheid is niet gelijk over de bevolking verdeeld. Er is een landelijke regeling om gezondheidsverschillen te verkleinen: Gezond in de Stad (GIDS). Ook onze gemeente doet hieraan mee. Dat betekent dat we geld van het Rijk krijgen om gezonde plannen te stimuleren.

 • Subsidie voor sportevenement

  Wilt u samen met anderen een groot sportevenement organiseren? Met de sportevenementensubsidie kunt u hiervoor een financieel steuntje in de rug krijgen.

 • Subsidie Steenwijkerland sport door

  Vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord is er een subsidie beschikbaar die uw sportclub kan stimuleren om een sportactiviteit voor onze inwoners te organiseren. Per club kan maximaal €750,- worden aangevraagd. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 3 november 2021.