MaatwerkKindbudget

Heeft u een laag inkomen en kan uw kind daardoor niet meedoen met leeftijdsgenootjes? Bijvoorbeeld omdat er geen geld is voor een kinderfeestje, speelgoed, een fiets, schoolspullen of om te sporten? Dan is er het MaatwerkKindBudget. Dat is een geldpotje van maximaal € 500 per kind waar dit soort dingen uit betaald kunnen worden.

Hoe werkt het?   

Het MaatwerkKindbudget is er voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Per kind (tot 18 jaar) is er maximaal € 500 beschikbaar.
Een consulent van de gemeente gaat samen met u en uw kind kijken wat uw kind nodig heeft. Het geld is bedoeld om uw kind weer mee te laten doen thuis, op school of bij een sport.

Hoe kunt u het aanvragen?  

U hoeft geen aanvraagformulier in te vullen. Wilt u van de regeling gebruikmaken, dan kunt u bellen met de consulenten Wmo/Jeugd of Werk en Inkomen. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 14 0521 (6 cijfers). De consulent komt dan bij u langs om samen met u te kijken of u voor de regeling in aanmerking komt.

Wilt u meer weten?

Ook bij vragen kunt u bij de consulenten Wmo/Jeugd of Werk en Inkomen terecht. U kunt ze bellen op telefoonnummer 14 0521.