Gemeente Steenwijkerland sluit zich aan bij Uniek Sporten

De gemeente Steenwijkerland sluit zich samen met de andere Overijsselse gemeenten aan bij Uniek Sporten. Uniek Sporten werkt vanuit bestaande regionale samenwerkingsverbanden om de sportparticipatie voor mensen met een functiebeperking te stimuleren. Vanuit deze regionale samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund en worden mensen geholpen met het vinden van een juiste sport- of beweegactiviteit. SportService Zwolle is voor de regio IJsselland, waar Steenwijkerland onder valt, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband dat inmiddels een landelijke dekking heeft.

Passend sport- en beweegaanbod

Met de website of app van Uniek Sporten kunnen mensen met een functiebeperking op zoek naar sport- en beweegaanbieders in de omgeving. Ook kan er gebruikgemaakt worden van de ‘sportkeuze hulp’. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen kom je uit bij een sport die bij jou past. Sportaanbieders hebben, naast het vergroten van hun zichtbaarheid, de mogelijkheid om een crowdfundingactie te starten. Ook is er ruimte voor lokaal en regionaal nieuws. De bezoeker kan op de website of in de app van Uniek Sporten de gemeente invullen en krijgt vervolgens lokale berichtgeving en informatie in beeld.

Iedereen in beweging

Sport- en beweegaanbieders kunnen hun aanbod aanmelden op de website van Uniek Sporten. Bent u zelf naar een passende sport- of beweegactiviteit? Neem dan vooral ook een kijkje op www.unieksporten.nl of in de app. Bij vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij Loes Boetes, l.boetes@sportservicezwolle.nl of 038 - 423 66 86.