Nieuws

 • Activiteitenkalender sport Steenwijkerland

  19 april 2022

  Met het Steenwijkerlands Sport- en Beweegakkoord willen we inwoners aanmoedigen om (weer) te genieten van sport en bewegen. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid. Sport en bewegen vergroot zelfvertrouwen, weerbaarheid en vitaliteit. Ook wordt vaak het sociale netwerk uitgebreid.

 • Leefstijlprogramma succes in Steenwijkerland

  29 december 2021, pdf, 692kB

  Het roer omgooien en gezonder gaan leven? Dat is meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar er is goed nieuws: niemand hoeft er alleen voor te staan. In het programma Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) werken leefstijl- en beweegcoaches, diëtisten en sociaal werkers samen in Steenwijkerland. Ze begeleiden mensen op weg naar een gezonde leefstijl. En de kosten? Die worden volledig vergoed uit de basiszorgverzekering.

 • Nationale Sportweek 2021 – sportkalender Steenwijkerland

  14 september 2021

  Van 17 tot en met 26 september 2021 is het de Nationale Sportweek. Een week waarin sport en bewegen in het hele land centraal staat. Ook in Steenwijkerland heeft sport en bewegen deze week de speciale aandacht. Verschillende sportaanbieders zetten hun deuren open om iedereen te laten zien wat hun sport zo leuk maakt om te doen.

 • Gemeente Steenwijkerland sluit zich aan bij Uniek Sporten

  21 mei 2021

  De gemeente Steenwijkerland sluit zich samen met de andere Overijsselse gemeenten aan bij Uniek Sporten. Uniek Sporten werkt vanuit bestaande regionale samenwerkingsverbanden om de sportparticipatie voor mensen met een functiebeperking te stimuleren. Vanuit deze regionale samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund en worden mensen geholpen met het vinden van een juiste sport- of beweegactiviteit. SportService Zwolle is voor de regio IJsselland, waar Steenwijkerland onder valt, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband dat inmiddels een landelijke dekking heeft.

 • Keuze uit meer dan 60 sportieve aanbiedingen via Sjors Sportief!

  19 december 2020

  De deadline voor het aanleveren van activiteiten voor het boekje van Sjors Sportief en Creatief is inmiddels verstreken. Kinderen kunnen kiezen uit maar liefst 64 sportieve en 35 culturele aanbiedingen. Een ontzettend mooi aantal voor de eerste keer Sjors Sportief en Creatief.

 • Primeur voor OBS de Beatrixschool met in kaart brengen van beweegniveau

  19 december 2020

  Een belangrijke doelstelling van het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord is het vergroten van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen in Steenwijkerland. Om goed bewegingsonderwijs te kunnen geven is het belangrijk om te weten wat het beweegniveau van ieder kind is. Zo kunnen de leerkrachten hun lessen hier op inrichten zodat ieder kind de uitdaging krijgt die hij of zij nodig heeft.

 • Nieuw: de clubkadercoach

  06 november 2020

  Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten. Dat trainers en coaches daarbij een doorslaggevende succesfactor zijn is inmiddels bekend. Maar een groep jeugdsporters trainen en coachen is nog niet zo makkelijk: hoe krijg je ze allemaal actief en betrokken en hoe kun je een bijdrage leveren aan sociale en persoonlijke ontwikkelingen?

 • Jeugdfonds Sport en Cultuur lanceert de campagne mag ik weer meedoen?

  04 juni 2020

  Door de coronacrisis hebben meer gezinnen te maken met geldzorgen. Daardoor kunnen kinderen en jongeren soms niet meedoen met bijvoorbeeld voetbal, hockey, dansen, muziek of judo. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt en als gemeente doen we daaraan mee.

 • Mooi voorbeeld: Noveas biedt korfbalclinics onder schooltijd

  04 juni 2020

  Ieder jaar organiseert korfbalvereniging Noveas het schoolkorfbaltoernooi in Steenwijkerland. In deze bijzondere coronatijden kan dat even niet. Noveas zit echter niet bij de pakken neer. Zij kwamen met het aanbod voor scholen om onder schooltijd op het schoolplein korfballes te komen geven. En daar bleek vraag naar.