Primeur voor OBS de Beatrixschool met in kaart brengen van beweegniveau

Een belangrijke doelstelling van het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord is het vergroten van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen in Steenwijkerland. Om goed bewegingsonderwijs te kunnen geven is het belangrijk om te weten wat het beweegniveau van ieder kind is. Zo kunnen de leerkrachten hun lessen hier op inrichten zodat ieder kind de uitdaging krijgt die hij of zij nodig heeft.

Foto sporterDit jaar kijken we met welke test we het beweegniveau het beste in beeld kunnen brengen. Op vier scholen verspreid in Steenwijkerland gaan we ervaring opdoen. Na afloop van de testen gaan buurtsportcoaches Tom Holleboom en Stan Roosken samen met de leerkrachten kijken naar de resultaten en de scholen helpen om iedereen op zijn/haar niveau te laten bewegen in de gymles.

De primeur voor OBS de Beatrixschool

Gewapend met een test-set en ondersteund door drie MBO-studenten van Landstede Sport & Bewegen begonnen Tom en Stan onlangs met het testen van de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. Vervolgens waren de groepen 3 en 4 aan de beurt. Het testen verliep goed en de kinderen waren erg enthousiast. De kop is er dus af. Zodra het binnen de coronamaatregelen kan, is Kindcentrum het Kompas in Vollenhove aan de beurt.