Duurzame sportinfrastructuur

We staan voor een openbare ruimte die stimuleert om te bewegen én die goed onderhouden is. We willen toegankelijke sportaccommodaties want die maken de keuze om te gaan bewegen makkelijker. En we willen duurzame en gezonde accommodaties die klaar zijn voor de toekomst.

En dit doen we ervoor:

  • We stimuleren verenigingen om mee te doen aan de Groene Club. Een helpende hand bij het verduurzamen van de accommodatie én bij kostenbesparing.
  • We gaan voor rookvrije en gezondere sportaccommodaties: verenigingen krijgen daarbij ondersteuning van TeamFit.
  • Voorbeelden van initiatieven die we ondersteunen: de beweegtuin in Steenwijkerwold en een discgolf parcours in Steenwijk. We hebben hiervoor ook stimuleringsbudget beschikbaar.
     

Duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties in de gemeente Steenwijkerland hebben we een duurzaamheidslening voor duurzame projecten op het gebied van energiebesparing en/of de opwekking van duurzame energie. Het geld is bedoeld voor de realisatie van duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen, LED verlichting of isolatie. De leningen bedragen minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Lees meer over de duurzaamheidslening.