Open Monumentendag: wilt u uw monument openstellen voor publiek? Meld u dan aan!

Op zaterdag 14 september 2019 is het Open Monumentendag. Bent u bewoner of eigenaar van een monument en wilt u deze op die dag openstellen voor publiek? Meld u dan vóór 1 mei 2019 aan. Dat kan via het formulier dat u op deze pagina vindt. Uw monument wordt dan opgenomen op de landelijke website van Open Monumentendag. Na aanmelding sturen we u een e-mail met meer informatie.

Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers gratis een kijkje nemen in een monument. Dat kunnen kerken of stadhuizen zijn, maar ook landgoederen, gemalen, molens of andere markante monumentale gebouwen. Dit jaar is het thema ‘Plekken van plezier’.

Thema 2019 'Plekken van plezier'

Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Het thema van dit jaar gaat over de plekken waar mensen voor en mét plezier naartoe gingen en gaan. Denk hierbij aan het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een hotel. In ons land zijn veel monumenten die te maken hebben met ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. We onderscheiden 5 categorieën: de podiumkunsten, de museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het gaat in dit thema om de amusementswaarde van monumenten. Ook in Steenwijkerland vindt u monumenten die bij dit thema aansluiten.

Meld u voor 1 mei 2019 aan

Bent u bewoner of eigenaar van een monument en wilt u deze op 14 september openstellen voor publiek? Of wilt u in of bij een monument een activiteit organiseren? Meld u dan vóór 1 mei 2019 aan via het antwoordformulier.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Dennes Frikken, cultuurmedewerker van de gemeente. Hij is te bereiken via telefoonnummer 14 0521 of via e-mail dennes.frikken@steenwijkerland.nl Meer informatie is straks ook te vinden op onze website en vanaf 1 juli 2019 op de landelijke website www.openmonumentendag.nl