Wonen

Nationaal Park Weerribben-Wieden, toeristische trekpleisters, gezellige winkelstraatjes, cultuurhistorische bezienswaardigheden. Het is allemaal te vinden in Steenwijkerland. Rust en ruimte in een optimale combinatie met bedrijvigheid en gezelligheid. Kortom, Steenwijkerland is een mooie gemeente om te wonen. Heeft u verhuisplannen? Wilt u zelf bouwen? Op deze pagina vindt u alle informatie over wonen in Steenwijkerland.

 • Kavels in Steenwijkerland

  Bent u op zoek naar een kavel om uw droomhuis op te bouwen?

 • Verhuizen

  Informatie over verhuizen binnen en naar Nederland en naar het buitenland, adresonderzoek en briefadres kunt u vinden op deze pagina. Maar ook handige informatie voor nieuwe inwoners, bijvoorbeeld over afval, meldingen en de jaarlijkse bijeenkomst voor nieuwe inwoners vindt u hier.

 • Starterslening

  Wilt u voor het eerst een huis kopen maar kunt u daarvoor niet genoeg lenen bij uw bank? Dan kunt u een starterslening aanvragen bij de gemeente. De starterslening is een aanvulling op een hypotheek bij een bank. Op die manier kunt u als starter toch een huis kopen.

 • Duurzaam wonen

  Een duurzame leefomgeving. Dat willen we toch allemaal? Lees hoe u uw woning energieneutraal kunt maken, welke lokale initiatieven er zijn, welke plannen we hebben en hoe u hiervan op de hoogte kunt blijven.

 • Woonbeleid

  In de gemeente Steenwijkerland wordt elke 4 / 5 jaar een woningmarktonderzoek uitgevoerd om een actueel beeld te krijgen van de woningmarkt. Daarbij stellen we onszelf onder andere de volgende vragen: Wat zijn de ambities voor de komende jaren? Wat willen we bereiken en wat gaan we daarvoor doen? Met 33 concrete actiepunten in de Woonagenda Steenwijkerland 2022-2026 laten we u zien wat u de komende jaren van ons kunt verwachten. Deze woonagenda volgt de Woonvisie Steenwijkerland 2017-2021 op.

 • Aanbod sociale huur in Steenwijkerland

  Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in Steenwijkerland? Bij de volgende woningcorporaties kunt u hiervoor terecht.

 • Verhuren leegstaande woning

  Heeft u uw te koop staande woonruimte leeg staan en wilt u deze tijdelijk verhuren zonder dat de huurder aanspraak kan maken op alle huurbeschermingsbepalingen? Dat kan. Dan moet u daarvoor een vergunning bij de gemeente aanvragen.

 • Beleidsnotitie huisvesting arbeidsmigranten

  Op deze pagina kunt u de beleidsnotitie huisvesting arbeidsmigranten en de beleidskaart huisvesting arbeidsmigranten bekijken.