Lang zult u wonen

Woont u in een fijn huis waarin u zich prettig voelt? En wilt u er nog lang blijven wonen, ook als u ouder wordt? Dan is het goed om nu al na te denken over de toekomst. Vaak kunt u met een paar kleine aanpassingen al langer in uw eigen huis blijven wonen.

Logo Lang zult u wonenEr is veel informatie beschikbaar over de mogelijkheden voor aanpassingen in huis. Kijk voor uitgebreide informatie op de website Lang zult u wonen. Daar vindt u veel praktische informatie, tips en voorbeelden over eenvoudige aanpassingen in en rondom uw woning.

Persoonlijk advies

In onze gemeente zijn drie huisadviseurs actief. Dat zijn lokale vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om u - geheel vrijblijvend - te adviseren over de mogelijkheden van aanpassingen in uw woning. Hiervoor komen ze bij u thuis. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wilt u zich laten adviseren door een huisadviseur? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Kop. Zij coördineren de bezoeken en zijn bereikbaar via telefoonnummer 0521 - 74 50 80 of via e-mail: info@sociaalwerkdekop.nl

Stimuleringsregeling is gestopt

Inwoners vanaf 60 jaar konden online subsidie aanvragen voor aanpassingen in de woning die bijdragen aan het langer zelfstandig wonen. Het subsidieplafond voor de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen is bereikt. Dit betekent dat er geen geld meer is en we u geen subsidie meer kunnen verstrekken.