Lang zult u wonen

Woont u in een fijn huis waarin u zich prettig voelt? En wilt u er nog lang blijven wonen, ook als u ouder wordt? Dan is het goed om nu al na te denken over de toekomst. Vaak kunt u met een paar kleine aanpassingen al langer in uw eigen huis blijven wonen.

Logo Lang zult u wonenEr is veel informatie beschikbaar over de mogelijkheden voor aanpassingen in huis. Er is een speciale folder beschikbaar die u via ons klantcontactcentrum (bereikbaar via het 6-cijferig telefoonnummer 14 0521) kunt opvragen. Voor uitgebreide informatie kunt u ook terecht op de website Lang zult u wonen. Daar vindt u veel praktische informatie, tips en voorbeelden over eenvoudige aanpassingen in en rondom uw woning.

Persoonlijk advies

In onze gemeente zijn drie huisadviseurs actief. Dat zijn lokale vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om u - geheel vrijblijvend - te adviseren over de mogelijkheden van aanpassingen in uw woning. Hiervoor komen ze bij u thuis. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wilt u zich laten adviseren door een huisadviseur? Neem dan contact op met Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Zij coördineren de bezoeken en zijn bereikbaar via telefoonnummer 0521- 53 98 88 of via e-mail: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl

Subsidie aanvragen

Inwoners vanaf 60 jaar kunnen in 2017 online subsidie aanvragen voor aanpassingen in de woning die bijdragen aan het langer zelfstandig wonen.

Uitgelicht