Woonbeleid

Hier vindt u het belangrijkste woonbeleid van de gemeente Steenwijkerland.

 • Visie op wonen en leefbaarheid

  pdf, 533kB

  De Visie op wonen en leefbaarheid – duurzaam vitaal geeft de visie van de gemeente Steenwijkerland weer op het gebied van wonen en leefbaarheid. De visie is door de gemeenteraad van Steenwijkerland vastgesteld op 29 mei 2012. In 2016 vind een herijking plaats van deze gemeentelijke woonvisie.

 • Samenwerkingsovereenkomst Woonafspraken West-Overijssel 2016-2020

  pdf, 1MB

  De Samenwerkingsovereenkomst Woonafspraken West-Overijssel 2016-2020 is opgesteld op basis van de Regionale Woonvisie West-Overijssel. In de samenwerkingsovereenkomst worden op 5 thema’s woonafspraken gemaakt tussen de gemeenten van West-Overijssel en de provincie. De overeenkomst is ondertekend op 27 januari 2016.

 • Regionale woonvisie West-Overijssel

  pdf, 1MB

  De Regionale woonvisie West-Overijssel is in 2014 opgesteld door de gemeenten van West-Overijssel en de provincie Overijssel. De regionale woonvisie brengt de regionale woonopgaven in beeld.

 • Manifeste lokale woningbehoefte

  pdf, 611kB

  De notitie Manifeste lokale woningbehoefte - vraag zoekt locatie is opgesteld als aanvulling op de Visie op wonen en leefbaarheid – duurzaam Vitaal. De inhoud biedt een kader voor het toevoegen van woningen in de kernen van Steenwijkerland.