11 maart 2021 P&O Café regio Steenwijkerland

De gevolgen van de corona-crisis zijn voelbaar en de mismatch op arbeidsmarkt is alleen maar toegenomen. De roep om innovatiever met onze arbeidsbevolking om te gaan groeit. Maar hoe doen we dat met elkaar? Daar praten we aan de hand van een aantal thema’s over verder tijdens het P&O café op 11 maart van 15.30 tot 17.00 uur.

Wat kunt u verwachten?

Deze webinar wordt georganiseerd onder de noemer van het Actieplan Werk(t). Dit is een actieplan van ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, werkgevers, kenniscentra, werkbemiddeling en de gemeente Steenwijkerland (en omgeving). Met dit actieplan investeren we actief in innovatieve projecten die onze arbeidsmarkt een stuk verder helpen en bedrijven helpt om voldoende personeel aan te trekken en te behouden. Om dit samen met werkgevers, bedrijven, onderwijs en andere betrokkenen te realiseren blijven we graag het gesprek aan gaan.
Daarom heten we u van harte welkom op:

Wanneer:       donderdag 11 maart 2021
Tijdstip:          15.30 tot 17.00 uur met live-chat

Inhoud webinar

 • 15:30 – 15:45  Start webinar en woord van welkom door Bram Harmsma (wethouder Steenwijkerland)
 • 15:45 – 16:05  Welke instrumenten zijn er voor werkgevers vanuit de participatiewet?
  Aan de hand van een paar succesvolle voorbeelden schetst John Moes (accountmanager Werk) hoe de instrumenten kunnen bijdragen aan een succesvolle plaatsing.
 • 16.05 – 16:30  Arbeidsmarktmonitor
  Hoe kunnen we inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Zowel op korte termijn (het delen van vacatures) als middellange termijn (wat zijn personele vraagstukken die op mijn bedrijf af komen?). Arie Willem Vermeij (eigenaar Grand Café Fanfare) vertelt over zijn ervaringen met www.sameninnood.nl .
 • 16:30 – 16.55  Stellingen
  Via prikkelende stellingen gaan we het gesprek aan over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe werkgevers hier tegenaan kijken. We praten graag met u over oplossingen.
 • 16:55 – 17:00  Uitloop/Afronding

U kunt zich aanmelden voor de webinar door ons een e-mail te sturen. Een dag van tevoren zult u van ons de inloggegevens van de digitale sessie ontvangen.

Kent u andere P&O-medewerkers of werkgevers in uw netwerk voor wie dit webinar ook interessant is? Nodig hen gerust ook uit voor dit webinar.