Traineeship voor Mondiaal Toptalent

Projectregisseur: Bert Flierman

Het laatste project waar we voortvarend mee zijn gestart in het kader van Actieplan Werk(t) is het Traineeship voor Mondiaal Toptalent. Het project is een initiatief van Royal Huisman Shipyard in Vollenhove en Agrifac in Steenwijk. Beide bedrijven behoren wereldwijd tot de topspelers in hun marktsegment. De technische uitdagingen om vandaag oplossingen te bedenken die de klant morgen vraagt, zijn bijzonder groot. Willen deze bedrijven hun mondiale toppositie versterken dan is het cruciaal dat zij in staat zijn om structureel hoogwaardige technische specialisten vanuit de hele wereld naar deze regio te halen en aan zich te binden. En dat hun medewerkers hun kennis elders in de wereld bij aangesloten partners kunnen toepassen en verrijken.

Daarom geloven wij dat het waardevol is om een internationaal centrum op te richten dat als belangrijkste activiteit heeft talent naar de regio te halen. En talenten die werken bij de aangesloten deelnemers wereldwijd uit te zenden. Dit centrum zou een privaat-publieke samenwerking moeten zijn dat de aangesloten bedrijven in de regio Zwolle bedient.   

Huidige stand van zaken

De eerste contouren van het plan zijn inmiddels met de founding partners uitgewerkt. De projectregisseur werkt nu samen met deze partijen aan een businessplan en legt contacten met technisch hoogwaardige bedrijven in de regio Zwolle om deze voor het concept te interesseren. De coronacrisis heeft weliswaar voor wat vertraging gezorgd, maar het enthousiasme en de noodzaak wordt door alle partijen nog onverminderd gevoeld. Het streven is om voor de zomer met vijf tot acht geïnteresseerde bedrijven in de regio te starten en de plannen op een regiobijeenkomst te presenteren.

Over Bert Flierman

Bert Flierman is bijna 20 jaar zelfstandig ondernemer en eigenaar van adviesbureau Satori. Naast de projectregisseur voor het project Mondiaal Toptalent is hij ook programmamanager voor Actieplan Werk(t). In die laatste rol stuurt hij de projectregisseurs van de andere projecten aan en stemt hij wekelijks af met het kernteam van de gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland.

Technische hoogwaardige bedrijven die mondiaal actief zijn en wereldwijd een top3 positie hebben of deze ambiëren en die de overtuiging hebben dat ze daarvoor continu moeten kunnen beschikken over mondiaal toptalent zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Wij zijn ervan overtuigd dat we door samenwerking in de regio veel beter in staat zijn om de juiste mensen aan te trekken dan ieder bedrijf individueel. U kunt Bert Flierman bereiken via de mail b.flierman@satori.nu of telefonisch via 06 - 51 69 44 23.