Stapelbanen

In de praktijk blijkt dat mensen graag banen willen combineren maar zich daarbij laten tegenhouden door sociale, administratieve, financiële en soms ook juridische barrières. Het stapelen van banen zorgt bijvoorbeeld voor meer afwisseling in iemands werkzaamheden en contacten, ontwikkelmogelijkheden op meerdere gebieden en biedt de mogelijkheid om meer geld te verdienen. Ook voor werkgevers heeft het voordelen. Gemotiveerde medewerkers die doen wat zij leuk vinden zijn tenslotte productiever.

Hoe werkt het?

We hebben gewerkt aan een vorm die deze barrières opheft en die voor zowel werknemers als werkgevers werkbaar is. Dit in een vorm van een werkcoöperatie waarbij de gemotiveerde ‘stapelaars’ in dienst komen van de werkcoöperatie. Als u wilt weten hoe dit voor uw bedrijf kan werken, neem dan contact met ons op. 

Waar staan we nu?

Steenwijkerland gaat een proef doen met de zogenoemde stapelbanen. In samenwerking met Werkcoöperatie de Middencirkel wordt gewerkt aan het project Stapelbanen. Dit project is een onderdeel van het actieplan Werk(t) dat tot doel heeft om inwoners vakgericht op te leiden, te motiveren tot werk én arbeidsfit te houden.

Daarnaast wordt een innovatieve puzzelmodule ontwikkeld die het voor werknemers mogelijk maakt om zelf hun stapelbaan bij elkaar te 'puzzelen'. Werkgevers geven hun vacatures, werkzaamheden of taken door met de strikt noodzakelijke kwalificaties en bijbehorende salaris. Toekomstige werknemers kunnen vervolgens op basis van hun individuele situatie, competenties, interesses en diploma's zelf hun stapelbaan bij elkaar puzzelen. Werknemers krijgen meteen te zien wanneer aanvullende opleidingen of cursussen gevolgd moeten worden en de puzzelmodule geeft ook direct duidelijkheid over het maandsalaris. De proef Stapelbaan duurt 1 jaar, te weten van 1 september 2021 tot 1 september 2022. 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2022
 

Werkgevers en werknemers die geïnteresseerd zijn in het project Stapelbanen kunnen contact opnemen met projectregisseur Joël Assenberg, telefoonnummer 06 - 32 45 00 15 of mail naar Joël Assenbergjoel.assenberg@steenwijkerland.nl