Routebeschrijving

Met de auto


1. Vanuit Leeuwarden (A32)

U neemt de afslag Steenwijk-Noord (afrit 7) en gaat daarna rechtsaf. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag. U rijdt nu de Ruxveenseweg (N334) op. Deze weg blijft u steeds rechtdoor volgen tot de volgende rotonde. Ook bij deze rotonde neemt u de tweede afslag richting Steenwijk. U rijdt door tot de volgende rotonde. Bij de rotonde neemt u wederom de tweede afslag. U rijdt nu op de Vendelweg.Voor een bezoek aan het gemeentehuis neemt u de 2de weg rechts. Aan de rechterkant ziet u de parkeerplaats van het gemeentehuis.

 

2. Vanuit Zwolle (A28)

U verandert bij knooppunt Lankhorst (afrit 19) van snelweg. U gaat de A32 op, richting Leeuwarden. U neemt de afslag Steenwijk-Zuid / Havelterberg (afrit 5). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf richting Steenwijk. U rijdt door tot aan de rotonde. Bij de rotonde neemt u tweede afslag richting Steenwijk. U rijdt nu op de Meppelerweg (N333). Kort daarna komt u weer bij een rotonde waar u wederom de tweede afslag neemt. Na een poosje maakt deze weg een bocht naar links. Vanaf dat moment rijdt u op de Schansweg (N333). U vervolgt deze weg tot aan de volgende rotonde. Bij deze rotonde neemt u de eerste afslag, u gaat rechtsaf. U rijdt nu op de Vendelweg. Voor een bezoek aan het gemeentehuis neemt u de 2de weg rechts. Aan de rechterkant ziet u de parkeerplaats van het gemeentehuis.

3. Vanuit Emmeloord (A6)

U neemt de afslag Emmeloord/De Munt (afrit 15). Bij de afrit gaat u rechtsaf richting Marknesse / Steenwijk. U blijft de borden volgen die u vervolgens langs Marknesse en Blokzijl naar Steenwijk doen rijden. Bij de rotonde voor Steenwijk neemt u de 1ste afslag richting Zuidveen en vervolgens Steenwijk. U rijdt door tot de volgende rotonde. U neemt bij deze rotonde de 2de afslag. U rijdt nu op de Vendelweg. Voor een bezoek aan het gemeentehuis neemt u de 2de weg rechts. Aan de rechterkant ziet u de parkeerplaats van het gemeentehuis.

Voor een bezoek aan Rams Woerthe:

U rijdt u na de tweede afslag bij de hierboven genoemde rotonde rechtdoor totdat u aan uw rechterhand de parkeergarage Gasthuispoort ziet liggen. U kunt uw auto, kosteloos, parkeren in de tegenovergelegen parkeergarage Gasthuispoort (Vendelweg). De toegangshekken van Villa Rams Woerthe bevinden zich schuin tegenover de voetgangersuitgang van de parkeergarage.
 

Meer informatie

Voor een routeberekening vanaf uw huisadres kijk op www.map24.nl, www.routenet.nl of bereken uw route met Google Maps.
Let op: het is niet handig om het adres van Rams Woerthe op uw navigatie in te toetsen, het is beter om het adres van het gemeentehuis (Vendelweg 1) in te toetsen en als boven te rijden.

Met het openbaar vervoer

 

Met de trein

Vanaf het intercitystation Steenwijk loopt u in ongeveer 15 minuten naar het gemeentehuis. Vanaf het station steekt u recht over en loopt u de Tromp Meestersstraat in. Aan het einde van de straat steekt u de Goeman Borgesiusstraat over en loopt u de Doelenstraat in. Aan het eind gaat u rechtsaf de Oosterstraat in. U komt daarna op de Markt. De Markt steekt u schuin over. Daarna houdt u links aan en gaat u de Onnastraat in. Na de Onnapoort slaat u rechtsaf. Nadat u circa 50-75 m hebt gelopen komt u bij het gemeentehuis.

Voor een bezoek aan Rams Woerthe:

Houdt u daarna rechts aan en gaat u de Gasthuislaan in. Loop deze straat uit, steek de weg over en u loopt tegen het groene hek van Villa Rams Woerthe aan.

Meer informatie

Voor nadere informatie kijkt u op www.ns.nl. U kunt natuurlijk ook vanaf het station de bus of een regiotaxi nemen.

Met de bus

1. Vanuit Oosterwolde

Via Noordwolde en Eesveen naar NS-station Steenwijk, lijn 17, Arriva.
 

2. Vanuit Heerenveen

Via Wolvega naar Noordwolde, lijn 26, Arriva. Overstappen in Noordwolde op lijn 17, Arriva.  Vervolgens via Eesveen naar NS-station Steenwijk.
 

3. Vanuit Meppel

via Nijeveen naar NS-station Steenwijk, lijn 40 Connexxion.
 

4. Vanuit Zwolle

Via Hasselt, Zwartsluis en Giethoorn, lijn 70, Connexxion.
 

5. Vanuit Emmeloord

Via Marknesse en Blokzijl, lijn 75, Connexxion. U stapt uit bij de halte bij het politiebureau aan de Vendelweg. Deze staat tegenover het gemeentehuis.
 

Vanaf het NS-station

met lijn 70, Connexxion in de richting Zwolle, met lijn 75, Connexxion in de richting Emmeloord.
U stapt uit bij de halte bij het politiebureau aan de Vendelweg. Deze staat tegenover het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kijkt u op www.arriva.nl of www.connexxion.nl. Voor een reisadvies is het ook mogelijk om www.9292ov.nl te raadplegen.