Basisschoolleerlingen krijgen geschiedenisles in Gemeentearchief

Zo’n 14 klassen van diverse basisscholen in Steenwijkerland krijgen de komende periode geschiedenisles in het Gemeentearchief. De les maakt onderdeel uit van het cultuurmenu, waaraan het archief dit jaar voor het eerst meedoet.

Wethouder Jacques Wagteveld: ‘Ontzettend leuk dat zoveel groepen zich hebben aangemeld. Het lesprogramma is helemaal op de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs afgestemd. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om met een ganzenveer te schrijven. Ook kunnen ze een kijkje nemen in ons depot waar heel veel leuke, grappige en interessante verhalen te vinden zijn.’

Over het cultuurmenu

Het cultuurmenu bestaat uit een breed aanbod van allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Het doel is om alle leerlingen tijdens hun periode op de basisschool, in ieder geval één keer met kunst en erfgoed kennis te laten maken. Voor de erfgoedles die het Gemeentearchief aanbiedt, hebben zich 14 klassen aangemeld. De lessen worden op dinsdagen en donderdagen gegeven in de periode van 15 september t/m 10 november 2015.