Gemeentearchief geeft cursus archiefonderzoek

Bent u ook geïnteresseerd in uw en ons verleden? In verhalen van vroeger? In genealogie of lokale geschiedenis? Wij helpen u graag op weg! Vanaf dinsdagavond 3 oktober a.s. organiseert het gemeentearchief de cursus ‘archiefonderzoek’. Op een laagdrempelige manier leert u hoe u in het archief op zoek kunt naar een schat aan boeiende, historische informatie.

Het gemeentearchief organiseert de cursus samen met de VUSO-Volksuniversiteit Meppel/Steenwijkerland. Docent is gemeentearchivaris Roel Lensen. Hij neemt u mee ‘op reis’ door het archief. U leert hoe en waar u informatie kunt vinden. Handig als u bijvoorbeeld meer wilt weten over uw stamboom of over hoe het leven er vroeger uitzag in onze gemeente. Mooi meegenomen: onderdeel van de cursus is een rondleiding langs de topstukken in het archief!

Meld u aan!

De cursus bestaat uit 5 lessen en kost € 28,50. De eerste les is op dinsdagavond 3 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis van Steenwijkerland. Aanmelden kan via de website van de VUSO-Volksuniversiteit Meppel/ Steenwijk: www.vuso.info/kunst-cultuur/archiefonderzoek-van-theorie-naar-praktijk