Burgemeester Rob Bats geeft gastles over politiek op Don Boscoschool

‘Super leuk om te doen’, dat was de reactie van burgemeester Rob Bats die vanochtend – maandag 20 november 2023 – op uitnodiging van basisschool Don Bosco in Steenwijkerwold een gastles gaf over de politiek. De les in groep 7/8 was onderdeel van een themamaand over de verkiezingen die de school in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing van aanstaande woensdag organiseert. ‘De kinderen wisten er daardoor al best veel van. Knap. En ook leuk om te merken dat het onderwerp ze interesseert, want er kwamen heel wat vragen op me af’, aldus burgemeester Rob Bats.

De gastles werd gegeven aan zo’n 20 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Burgemeester Rob Bats vertelde onder andere hoe onze democratie werkt en waarvoor we aanstaande woensdag gaan stemmen. Aan het einde van de les kregen alle kinderen een rood stempotloodje en een zaklantaarntje in de vorm van een sleutelhanger. Op de verkiezingsdag komen de kinderen een kijkje nemen bij het stemlokaal in het gemeentehuis. 

burgemeester-rob-bats-geeft-gastles-op-basisschool-don-bosco burgemeester-rob-bats-geeft-gastles-op-basisschool-don-bosco-2

Foto's van: Wilbert Bijzitter