Campagne ‘Boef in de wijk’ richt zich op bewustwording

Mensen bewust maken van wat zij kunnen doen bij verdachte situaties. Dát is het doel van de campagne ‘Boef in de wijk’ die deze week van start is gegaan. De gemeente en de politie Steenwijkerland hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Burgemeester Rob Bats: ‘Als bewoner zie en hoor je veel. En vaak weet je daarom zelf heel goed wat gebruikelijk is in een wijk en wat niet. Dan is het goed om te weten wat je moet doen als je geconfronteerd wordt met een situatie die je niet vertrouwt. De komende weken besteden we daar via onze social media kanalen aandacht aan.’

Onderdeel van de campagne is een realistische actie die de komende weken ergens in de gemeente wordt georganiseerd. Hoe herken je verdachte situaties? En wat moet je dan doen? Deze twee vragen staan centraal tijdens de campagne die de komende weken op de accounts van de gemeente en de politie op Facebook, X en Instagram te zien is. De gemeente en politie geven in de campagne nuttige tips en informatie over waar mensen terecht kunnen als er sprake is van een verdachte situatie bij hen in de buurt. 

Boef in de wijk

Of mensen inderdaad een verdachte situatie weten te herkennen, wordt duidelijk als in de komende weken een realistische actie wordt nagespeeld. Het is de bedoeling dat met hulp van omwonenden de ‘boef in de wijk’ door de politie wordt gevangen. Op welke dag de actie zal plaatsvinden wordt enige dagen voor die tijd duidelijk via de genoemde social media kanalen van de gemeente en de politie. Waar de actie gaat plaatsvinden, wordt niet vooraf bekendgemaakt. 

campagne-boef-in-de-wijk