Deel een auto met uw buur(t)

Het is al een poosje mogelijk om elektrische deelfietsen te huren in de gemeente Steenwijkerland. Wie weet kan dit over een tijdje ook met elektrische deelauto’s. De gemeente Steenwijkerland doet samen met het bedrijf MobiGo onderzoek of er interesse is onder inwoners voor het gebruik van elektrische deelauto’s. En geeft de mogelijk om een testritje te maken in een elektrische auto. Dit kan op de Infodag Duurzaam Wonen, die komende zaterdag 4 november gehouden wordt in het gemeentehuis in Steenwijk.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Het bevorderen van duurzame mobiliteit vinden we erg belangrijk als college. Ik ben zelf erg nieuwsgierig hoeveel belangstelling er is voor deelauto’s in onze gemeente. Ik kan me heel goed voorstellen dat een deelauto voor veel gemak kan zorgen. Je hoeft geen auto te kopen en je kunt de auto gebruiken op de momenten dat je de auto écht nodig hebt. Dat deze deelauto’s elektrisch zijn, is helemaal mooi. Dit scheelt een hoop fossiele brandstof en CO2 uitstoot. Het zou geweldig zijn als er straks meerdere elektrische deelauto’s gebruikt worden in Steenwijkerland. Ik nodig iedereen daarom van harte uit om komende zaterdag de auto te bewonderen én uit te proberen.’ 

Enquête

Hoe werkt het? De gemeente vraagt inwoners of er interesse is voor elektrische deelauto’s. Inwoners kunnen de enquête hierover invullen via steenwijkerland.nl/deelauto. De enquête kan in de maand november worden ingevuld. Als meerdere inwoners uit een bepaalde wijk of buurt interesse hebben om samen een elektrische te delen, gaat MobiGo met hen in gesprek. MobiGo geeft uitleg over de verhuur, voorwaarden, onderhoud en hoe je als buren samen een auto deelt. 

Infodag Duurzaam Wonen

De elektrische deelauto is aanwezig op de Infodag Duurzaam Wonen op zaterdag 4 november. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de deuren van het gemeentehuis in Steenwijk geopend. De toegang is gratis.