Inwoners Steenwijkerland krijgen brief over WOZ waarde

Alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die eigenaar zijn van een woning, krijgen een brief over de WOZ-waarde van zijn/haar woning. Om de WOZ-waarde zorgvuldig te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gegevens kloppen. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Om de waarde van de woningen goed te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gemeente de juiste gegevens heeft. Daarom heeft iedereen de mogelijkheid om zijn eigen gegevens te bekijken. Mocht er iets niet kloppen dan kunt u dat zelf aanpassen. Dat heet een voormelding. De aanpassingen (met toelichting) gaan naar een onafhankelijk WOZ-taxateur die de gegevens voor ons controleert. Ik doe daarom de oproep: controleer uw gegevens goed.’

Voormelding

In 2021 maakte de gemeente Steenwijkerland voor het eerst gebruik van een voormelding bij het bepalen van de WOZ-waarde van de woningen. Dit jaar ontvangen alle inwoners van Steenwijkerland een brief voor de voormelding. Woningeigenaren kunnen van 17 november tot en met 17 december inloggen op de website steenwijkerland.mijnvoormelding.nl. 

Juiste WOZ-waarde

Een juiste WOZ-waarde is van groot belang. Deze vormt namelijk de basis voor de berekening van de gemeentelijke onroerendezaakbelastingen (ozb) en de waterschaps- en de inkomstenbelasting. De WOZ-waarde bepaalt mede hoe hoog de belastingaanslag wordt. Als de WOZ-waarde goed is, hoeft men achteraf geen bezwaar te maken tegen de aanslag. Uiterlijk eind februari krijgen woningeigenaren de nieuwe WOZ-beschikking in de bus. Belangrijk, want aan de hand van deze zogenaamde marktwaarde betalen zij een deel van hun belastingen.

Meer informatie: www.steenwijkerland.nl/belastingen