Steenwijkerlandse strooiploegen klaar voor het winterseizoen

Hoewel er nog geen sprake is van winterse omstandigheden, zijn de Steenwijkerlandse strooiploegen er al wel klaar voor. Wethouder Melvin Smit: ‘De komende maanden staan de strooiploegen weer 24 uur per dag paraat om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Zij houden de weersvoorspellingen scherp in de gaten en strooien preventief: dus voordat het glad wordt.’ Ook dit jaar kunnen inwoners op een aantal punten in de gemeente weer gratis strooizout ophalen.

In de winterperiode wordt – als dat nodig is – gestrooid op de strooiroutes die door het college zijn vastgesteld. Omdat niet overal tegelijk gestrooid kan worden, zijn er twee strooirondes. In de eerste ronde worden de hoofdwegen en wegen langs politiebureau, brandweerkazernes, scholen en verzorgingscentra meegenomen. In de tweede ronde wordt vooral gestrooid op de bedrijventerreinen. De strooiroutes en veelgestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op www.steenwijkerland.nl/gladheidbestrijding

Gratis strooizout voor inwoners

Inwoners kunnen op de onderstaande dagen gratis strooizout ophalen om de stoep bij hun eigen woning begaanbaar te houden: 

  • Dinsdag 21 november van 9.00 tot 12.00 uur op de weekmarkt in Vollenhove
  • Woensdag 22 november van 9.00 tot 12.00 uur bij de Stadswerf in Steenwijk (Oevers 5)
  • Donderdag 23 november van 9.00 tot 12.00 uur op de weekmarkt in Oldemarkt
  • Dinsdag 28 november van 13.00 tot 15.30 uur bij de Stadswerf in Steenwijk