Actualiteiten april 2019

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Croes

  23 april 2019

  Op zaterdag 20 april 2019 – na afloop van de jubileumvoetbalwedstrijd ter gelegenheid van zijn afscheid – heeft loco-burgemeester Tiny Bijl een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Piet Croes (79) uit Vollenhove. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Biodiversiteit hoog op Steenwijkerlandse agenda

  18 april 2019

  Hoe zorgen we voor biodiversiteit in onze gemeente? Over het antwoord op die vraag gaat de gemeente Steenwijkerland zich, samen met inwoners en betrokken organisaties, de komende maanden buigen. Het moet leiden tot een plan van aanpak om te zorgen voor een goed leefgebied voor onder andere insecten en bijen. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Landelijke cijfers laten een drastische daling van de insectenstand zien. Dat is zorgwekkend, want we hebben insecten en bijen hard nodig voor onze gewassen. Als Steenwijkerland willen we onze verantwoordelijkheid pakken en er samen met onze inwoners mee aan de slag. Als we allemaal iets doen, zijn we al een heel stuk op weg.’ De eerste stap om te komen tot een concreet plan is gezet: via de gemeentelijke website kunnen inwoners hun mening geven en ideeën aandragen.

 • Arembergerweg tijdens paasweekend tijdelijk open voor wandelaars en fietsers

  16 april 2019

  Goed nieuws voor fietsers en wandelaars. De Arembergerweg bij Belt-Schutsloot, die de afgelopen weken afgesloten was wegens onderhoudswerkzaamheden, gaat tijdens het aankomende paasweekend tijdelijk open voor fietsers en wandelaars. Wethouder Marcel Scheringa: ‘De werkzaamheden verlopen heel voorspoedig en met een zonnig paasweekend in het vooruitzicht hebben we besloten om de weg van 19 t/m 22 april tijdelijk open te stellen. Alleen voor fietsers en wandelaars, het overige doorgaande verkeer moet nog even wachten.’ Na de Pasen gaat de weg weer dicht en worden de afrondende werkzaamheden gedaan. Vanaf 1 mei is de Arembergerweg weer volledig geopend voor alle verkeer.

 • Harry Aalderink benoemd als centrummanager Steenwijk

  16 april 2019

  Steenwijk Vestingstad en de gemeente Steenwijkerland hebben Harry Aalderink, voorzitter van Steenwijk Vestingstad, per 1 mei 2019 benoemd als centrummanager voor de binnenstad van Steenwijk. De behoefte aan een centrummanager was eerder al uitgesproken. De gezamenlijke partijen zijn dan ook blij dat deze rol nu ingevuld gaat worden.

 • Verbod paasvuren door droogte

  16 april 2019

  Door de aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Vanwege de droogte en de verwachte hogere temperaturen heeft de Veiligheidsregio IJsselland besloten om vanaf 16 april 2019 over te gaan naar fase 2 ‘extra alert’. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.

 • Open Monumentendag: wilt u uw monument openstellen voor publiek? Meld u dan aan!

  16 april 2019

  Op zaterdag 14 september 2019 is het Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘Plekken van plezier’. Bent u bewoner of eigenaar van een monument en wilt u deze op die dag openstellen voor publiek? Meld u dan vóór 1 mei 2019 aan.

 • Conceptplan Aanpak bespeelbaarheid sportvelden

  15 april 2019

  Het college van B&W heeft kennis genomen van het conceptplan ‘Aanpak bespeelbaarheid sportvelden’. Daarin worden drie varianten genoemd voor de bespeelbaarheid van de sportvelden. De financiële claims die hieruit voortvloeien, worden betrokken bij de behandeling van de Perspectiefnota 2020 door de gemeenteraad in juli dit jaar.

 • Kamerleden bezoeken Steenwijkerland

  15 april 2019

  Acht Kamerleden hebben vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de gemeente Steenwijkerland. Ze werden geïnformeerd over de aanpak van de gemeente en samenwerkende partijen om de toeristische belangstelling voor Giethoorn te verminderen. Tegelijkertijd maakten de Kamerleden ook kennis met de andere vele toeristische mogelijkheden in de regio.

 • Gratis grof tuinafval inleveren

  12 april 2019

  Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2019 kunnen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland grof tuinafval gratis inleveren. De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om zoveel mogelijk grof tuinafval te scheiden. Gescheiden grof tuinafval kan voor een deel worden gecomposteerd en voor een deel ingezet worden voor de opwekking van duurzame energie. Daarnaast willen we voorkomen dat grof tuinafval in het restafval terecht komt.

 • Gewijzigde afvalinzameling in verband met de feestdagen

  12 april 2019

  Op tweede paasdag (maandag 22 april) en Koningsdag (zaterdag 27 april 2019) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • De hele maand woonmaand in Steenwijkerland

  09 april 2019

  Deze maand is woonmaand in Steenwijkerland. En dat betekent naast extra aandacht voor de mooie kavels die we voor u beschikbaar hebben, ook een speciale actie. Want, koopt u in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 mei 2019 een woonkavel van de gemeente? Dan krijgt u van ons een cadeaubon ter waarde van € 500,-. Met die bon kunt u een lokale schilder inhuren voor een schilderklus in of aan uw nieuwe huis. Een leuk extraatje in een periode waarin al veel moet gebeuren.

 • Meer mogelijkheden voor bijdrage uit jeugd- en zwemfonds

  09 april 2019

  Wist u dat – door een aanpassing in de voorwaarden – meer kinderen gebruik kunnen maken van het Jeugdfonds sport en cultuur en het Zwemfonds? Gezinnen met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau (was 110%) komen er voor in aanmerking. Ouders kunnen ervoor terecht bij Sociaal Werk De Kop.

 • Gemeentehuis telefonisch minder goed bereikbaar

  08 april 2019

  Door een landelijke storing zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. Onze excuses voor dit ongemak.

 • Fontein op Markt weer in werking gezet

  05 april 2019

  Het winterseizoen zit erop, de dagen worden weer langer. Dé tijd van het jaar om de nieuwe fontein op de Markt in Steenwijk weer in werking te zetten. En dat gebeurde op donderdag 4 april 2019. De fontein, een nieuw element na de herinrichting van de Markt eind 2018, gaat van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 21.00 uur op gezette tijden aan en uit. Op zaterdag staat de fontein, vanwege de weekmarkt, standaard uit. Op zondag draait de fontein tussen 11.00 uur en 21.00 uur. De fontein is tot half november te bewonderen. Daarna wordt het water, vanwege kans op (nacht)vorst, afgesloten. De fontein is een mooie blikvanger op de Markt. Komt u ook een kijkje nemen?

 • Workshop Energieneutraal Verbouwen 9 april 2019

  02 april 2019

  Workshop Energieneutraal verbouwen
  9 april 2019, 19.30 - 21.30 uur
  Hotel Waanders, Staphorst, Rijksweg 12