Contracten Steenwijkerdiep mogen gesloten worden

De gemeente mag voor de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep contracten met de betrokken partijen zoals Lidl, Jumbo, Aldi en Woonconcept sluiten. Dat heeft de rechter bepaald (14 april jl.) in een kort geding procedure dat FNS Vastgoed had aangespannen tegen de gemeente. Inzet hiervan was dat de gemeente, tijdens de bodemprocedure die momenteel loopt, geen contracten met andere partijen mocht sluiten voor de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Deze uitspraak is goed nieuws. Het geeft aan dat we als gemeente met de plannen voor een integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep op de juiste weg zitten. Een integrale herontwikkeling waarin ik niets liever zie dan dat de locatie van het voormalige
Welkooppand hier ook bij wordt betrokken. Als ik echter afga op de verhalen dat de gemeente geen medewerking zou verlenen en de bodemprocedure die tegen de gemeente is aangespannen, dan lijkt het er op dat de eigenaar van het Welkooppand deze weg (nog) niet wil volgen. Dat zou ontzettend jammer zijn want we gaan, met of zonder de locatie van het Welkooppand, door met de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Daaronder vallen onder meer de uitbreiding van de Lidl en de Jumbo en de verplaatsing van de Aldi. Binnenkort willen we hiervoor met de betreffende partners contracten sluiten, waarna we kunnen starten met de bestemmingsplanprocedure. Hoe mooi zou het zijn als de locatie van het Welkooppand hier ook onderdeel van uitmaakt, zodat we een fantastisch totaalplaatje kunnen realiseren’.
 

Zie ook:
Uitspraak rechtbank Overijssel (pdf, 290 KB)